Bevaknings- och insatssoldat (IBSS) vid Dalregementet

Om tjänsten

Skulle du stimuleras av att vara en del i ett multiprofessionellt arbetslag verksamt i en omväxlande och spännande miljö? Är du intresserad av att ha påverkansmöjlighet och vara med och bygga en välfungerande verksamhet? Vill du vara en del av en organisation i stark tillväxt? Vill du växa tillsammans med oss? Hos oss får du tid att göra skillnad!

Försvarsmakten försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Etableringen av Dalregementet är en del i uppbyggnaden av den svenska försvarsförmågan i en tid med osäker omvärldsutveckling. I Falun etablerar Försvarsmakten lätt infanteri. Under kommande år kommer vi i huvudsak att vara en utbildningsplattform som utbildar värnpliktiga. 

Om tjänsten
Dalregementet söker nu flera bevaknings-/insatssoldater. Vi söker dig som har genomfört värnplikt, GMU, eller längre militär grundutbildning som vill arbeta med bevaknings- och insatstjänst.

Bevakningskompaniet, som är under uppbyggnad, består av flera plutoner som ansvarar för tillträdeskontroll, larmövervakning, patrullering och utgör insatsberedd skyddsstyrka. En del av uppgiften är också att främja god ordning och säkerhet hos regementets värnpliktiga samt stödja grundutbildningsplutonchefer i personalärenden utanför ordinarie tjänstetid. Kompaniet löser också varierande uppgifter inom garnisonstjänsten.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är att självständigt eller under ledning utföra tillträdeskontroller, hantera besökande, övervaka larm, patrullera objekt, ingå i insatsberedd skyddsstyrka och stödja värnpliktiga utanför deras tjänstetid.

Sökbara tjänster
Bevaknings-/insatssoldat
Flertalet tjänster kommer att tillsättas

KRAV

Kvalifikationer

 • Godkänd militär grundutbildning
 • Militär Skyddsvaktsutbildnin

Personliga egenskaper
Du är en person med stor ansvarskänsla och hög integritet. Då bevakningskompaniet på flera sätt är regementets ansikte utåt och hanterar både besökare, värnpliktiga och anställda letar vi efter dig som har god social kompetens och trivs när du får stödja andra. I och med att Dalregementet är i en uppbyggnadsfas som kommer att pågå under flera år är det viktigt att du har god förmåga att hantera- och kanske rentav motiveras av utveckling och förändring.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Utbildad insatschef
 • Militärpolis
 • Gruppchefsutbildning
 • Pistol 88 utbildning
 • Militärt förarbevis
 • Tidigare anställning som GSS K/T
 • Allmänn instruktörskompetens

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Varaktighet/Anställning
Tidsbegränsad anställning GSS/K. 6 månaders provanställning tillämpas.

Sysselsättningsgrad Heltid 100%. Regelmässigt skiftarbete.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Placering
Dalregementet, Falun

ANSÖKAN

Dokument att bifoga ansökan

 • Personligt brev
 • CV

Sista datum för ansökan
2023-03-31

För upplysningar om befattningen kontakta: 
Chef bevakningskompaniet kn Jonas Hedlund, tfn: 070-275 00 35

För upplysningar om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Tiina Blom, tfn: 070-324 02 53

Fackliga företrädare:
Kontaktas via växeln, telefon 08-788 75 00
OFR/O           Stefan Morin
OFR/S            Kenneth Hartikainen
SACO             Johan Gillemyr
SEKO             Thomas Klasson

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Dalregementet är ett av Försvarsmaktens nygamla förband med anor från 1625. Regementet återetablerades 2021 efter beslut av riksdagen. Vår verksamhet finns i Falun och vi kommer bidra med utbildning av soldater som bygger framtidens infanteriförband/Armé.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 mars 2023
 • Plats: Falun, Dalarnas län, Sverige
 • Förband: Dalregementet - I 13
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan