Skvadronchef till personskyddet

Om tjänsten

1. Militärpolisbataljonen är ett insatsförband med huvuduppgift att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom Försvarsmakten. Därutöver understödjer bataljonen andra förband vid genomförande av operationer. Detta genom exempelvis brottsutredningar, hantering av frihetsberövade personer, trafiktjänst, personskydd samt kriminalunderrättelsetjänst. Beslutsvägarna är korta och förbandet kan med kort varsel sättas in såväl nationellt som internationellt. Livgardet har bemanningsansvar för militärpolisbefattningar i utlandsstyrkan. Förbandet genomför regelbundet insatser nationellt såväl som internationellt. Läs mer här

Om enheten:
Försvarsmaktens personskydd är ett av Sveriges största personskyddsfunktioner ochåterfinns hos 1. Militärpolisbataljon vid Livgardet. Personskydd är en av Militärpolisens funktionsspecifika uppgifter och genomförs i alla konfliktnivåer, nationellt och internationellt. Uppgiften personskydd genomförs genom förebyggande och hindrande åtgärder syftandes till att skydda individers liv, hälsa och integritet mot aktörsdrivna hot, icke aktörsdrivna hot och olyckor.
Insatser genomförs inte sällan med kort förvarning vilket ställer höga krav på personalens förmåga. Personal vid kompaniet ges stort ansvar för planering och koordinering av arbetet, ofta tillsammans med andra nationella och internationella personskyddsfunktioner, något som är avgörande för att leverera en bra produkt i rätt tid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Leda och planera personskyddets verksamhet.
Ansvarar för personaltjänsten vid skvadronen.
Ansvarar för skvadronens nationella och internationella insatser.
Ansvarar för budget och redovisning. 
Då det finns tjänstehundar på enheten är det ett krav att du antingen inte är allergisk mot hundar alternativt att du är symtomfri vid behandling med receptfria läkemedel.

Kvalifikationer
• Officersutbildning
• Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet
• Genomförd högre officersutbildning HOP eller motsvarande
• Goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)
• Körkort B

Meriterande
• Arbete som militärpolis eller polis
• Erfarenhet av arbete på högre stab 
• Erfaren från internationella insatser 
• Utbildad militärpolis

 Personliga egenskaper
I rollen som skradronchef bör du vara flexibel, trivas med ansvar och vara beredd att fatta beslut med kort varsel. Då uppgifterna varierar i karaktär behöver du ha en god förmåga att strukturera och fördela arbetsuppgifter, samt ha en god inlärningsförmåga. Som person är du självgående, drivande ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, provanställning på 6 månader om du ej är anställd i Försvarsmakten. 
Individuell lönesättning tillämpas
Tillträde; enligt överenskommelse
Arbetsort: Kungsängen, Uppland-Bro
Tjänstgöring, heltid främst dagtid. 
Resor, helgtjänstgöring samt insats– och övningsperioder förekommer.

Övrigt
Din ansökan bör innehålla CV och svar på urvalsfrågorna via ansökningsformuläret.
För frågor kontakta Zarah Sjökvist, zarah.sjokvist@mil.se

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.försvarsmakten.se).

Fackliga företrädare
OFR/S Kenneth Hartikainen
OFR/O Stefan Morin
SEKO Thomas Klasson
SACO Johan Gillemyr
Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 mars 2023
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-03-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan