Materielområdesansvarig säkerhetsmateriel och flygstridsutrustning

Om tjänsten


Befattningen erbjuder 
En intressant och utvecklande arbetsplats där du får möjlighet att vara med och påverka utvecklingen inom samtliga Flygvapnets flygsystem.  
 
Om enheten 
Flygstaben är flygvapenchefens stöd i att leda luftstridskrafterna, inklusive samtliga flottiljer och skolor i Flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben är ett krigsförband och ska verka i hela beredskapsskalan, vilket innebär att du blir krigsplacerad i din befattning. Planeringsavdelning ansvarar för luftstridskrafternas operationsplaner och långsiktiga utveckling.  

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Som MOA säkerhetsmateriel och flygstridsutrustning kommer du att ansvara för utvecklingen av flygstridsutrustning till Flygvapnets alla besättningskategorier. Flygstridsutrustning är besättningarnas kläder och utrustning, som skapar ökad flygsäkerhet samt ökade möjligheter till överlevnad och undsättning. Som MOA FSU kommer du samordna säkerhetsmateriel flygstridsutrustning mellan Flygvapnets alla krigsförband och ha ett tätt samarbete med Krigsförbandsansvariga för att möta deras ställda krav och behov och vara en naturlig part inom FMP arbetet. Du kommer också vara Flygvapnets handläggare materielförsörjning när det gäller säkerhetsmateriel och flygstridsutrustning och leda budgetarbetet inom ditt område. 

Du kommer samtidigt att tillsammans med vidmakthållandeorganisationen arbeta för att kostnadseffektivt bibehålla ställda krav på anskaffad utrustning. 

Vidare ingår det att stötta övriga sektionen inom alla områden när det gäller Försvarsmaktens verksamhet materielförsörjning. 

Kvalifikationer 

 • Relevanta och aktuella kunskaper inom säkerhetsmaterielområdet 
 • Goda kunskaper i Officepaketet 
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i både tal och skrift. 
 • B-körkort 

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som är engagerad, analytisk, strukturerad och serviceinriktad. Du ska ha vana av att arbeta självständigt inom ditt ansvarsområde och till stor del prioritera bland dina arbetsuppgifter. Samtidigt är det av stor vikt att du har god förmåga att samverka både internt och externt. Detta är en krävande tjänst som kräver god förmåga till överblick av komplexa ärenden och förmåga att tempoväxla. Tjänsten innebär mycket självständigt arbete med korta beslutsvägar. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet 
 
MERITERANDE 

 • Tidigare erfarenhet av Flygvapnet 
 • Tidigare erfarenhet av materielförsörjning i Försvarsmakten och/eller FMV 
 • Tidigare erfarenhet av budgetarbete 
 • Kunskaper i Försvarsmaktens stödsystem så som PRIO 

Övrigt 

Anställningsform: Tillsvidare, heltid 
Arbetsort: Enligt överenskommelse 
Lön: Individuell lönesättning tillämpas 
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse 
 

För upplysningar om befattningen, kontakta: 

Sektionschef Carsten Persson, carsten.persson@mil.se 

 
För information om rekryteringsprocessen, kontakta: 

Avdelningsadministratör Yasmine Hamberg, yasmine.hamberg@mil.se  

 

Fackliga företrädare 

 
OFR/O Anders Wedin 

OFRO/S Caroline Nilsson 

SACO Borka Medjed Hedlund 

SEKO Jan Salomonsson 

 
Samtliga ovan nämnda nås genom Försvarsmaktens växel, 08-778 75 00 
 
Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-13. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 
 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 februari 2023
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2023-03-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan