Platsansvarig LSS UTV Luft Linköping

Om tjänsten

Platsansvarig LSS UTV Luft Linköping, Flygvapnet


Befattningen erbjuder

Möjlighet att arbeta självständigt såväl som i grupp med utveckling av UTV Luft arbetsplats Linköping. Du kommer, genom ett gott ordningssinne och en hög förmåga att strukturera, att bidra till Flygvapnets utveckling genom att leda och stödja andra chefer vad avser arbetsplatsen Linköping.


Om enheten

Flygstridskrafternas insatsförband kräver kontinuerlig utveckling för att insatsförmågan vidmakthålls på kort sikt och för att operativ relevans bibehålls/utvecklas på lång sikt. Luftstridsskolans Utvecklingsenhet Luftstrid (Utv Luft). utvecklar och förbättrar grunden till insatsförbandens förmågor.  Verksamheten spänner från konceptutveckling till förmågeintroduktion vid insatsförbanden och från stridsteknisk till taktisk nivå.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Huvuduppgift är att tillsammans med avdelningschefer på UTV Luft Linköping samorda och stödja deras arbete med ledning-/logistik- och säkerhetsfrågor. En annan arbetsuppgift är att vara kontaktperson mot garnisonen och övriga verksamhet- och infraägare som exempelvis SAAB/FMV T&E.

Platsansvarig ingår i LSS UTV Ledningsgrupp syftandes till att vara chefens ögon och öron i verksamheten i Linköping.

Platsansvarig är underställd chefen för planeringsavdelningen och agerar som chefens ställföreträdare. Planeringsavdelningen är en del av Utv Luft. Uppgifterna inom planeringsavdelningen omfattar planeringsstöd till ledningen av enheten, ekonomihantering, stabsstöd, Logistik, säkerhetsfrågor och Signalskydd.

 

Kvalifikationer

 • God förmåga i tal och skrift på svenska och engelska
 • Självgående och driven
 • Mycket god organisatorisk och administrativ förmåga.
 • God förmåga avseende Microsoft Office
 • B-körkort

 

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av säkerhetstjänst.
 • Erfarenhet av förbandstjänst inom flygvapnet
 • Erfarenhet av att jobba på och/eller med HKV

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god förmåga att arbeta såväl i team som självständigt och som har förmåga att ta egna beslut och initiativ. Du är serviceinriktad och har lätt för att knyta nya kontakter såväl inom som utanför den egna organisationen. Du skall kunna driva adminstrativa processer där förmågan att styra och stödja andra inom arbetsområdet är avgörande. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du är strukturerad och noggrann.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt

Militär befattning OR 7-8.
Tillsvidareanställning.
Arbetsort Linköping.
Tillträdesdatum efter överenskommelse.
Resor med övernattning kan förekomma.


För upplysningar om befattningen kontakta
Avdelningschef Mj. Matias Fernandez 072-962 01 67 eller
Mj. Kjell Ekström 070-689 30 95

 

För Information om rekryteringsprocessen kontakta
HR-generalist Olivia Liw, 076-641 42 67


Fackliga företrädare

OFR/O Ärna Tim Björklund, tfn 070-690 10 08
OFR/S Gabriela Echazu, tfn 073-150 77 61
SACO nås via vx 018-19 60 00
SACO nås via vx 018-19 60 00Välkommen med din ansökan senast 2023-03-27.

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Luftstridsskolan har verksamhet på sju orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 februari 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan