K 3 söker säkerhetshandläggare rättsvård till regementsstaben

Om tjänsten


Befattningen erbjuder

Försvarsmakten försvarar Sverige och landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Hos oss får du möjlighet att arbeta med intressanta arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Som medarbetare i Försvarsmakten ges du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

 

Om sektion
Du kommer att tillhöra säkerhetssektionen (G2) som ansvarar för säkerhetstjänsten inom Karlsborgs garnison. Säkerhetssektionen är en del av regementsstaben på K 3, vilken består av ca 55 engagerade kollegor, vars uppgift är att stötta och leda regementet.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består av att handlägga säkerhets- och rättsärenden på K 3. I rollen som säkerhetshandläggare rättsvård agerar du stöd till utbildningsbefäl och förbandsledning i rättsliga frågor och vid tillämpning av olika bestämmelser. Detta innebär att säkerställa författningsenlig hantering vid nominering, avskiljning och kollegium vid grundutbildning.

Övergripande består arbetsuppgifterna även till del av:

 • Säkerhetsskyddsplanering
 • Hantera rättsärenden inom lagen om disciplinansvar inom Totalförsvaret
 • Utreda och administrera säkerhetsärenden
 • Delta vid regelbundna interna säkerhetsskyddskontroller
 • Genomföra säkerhetsutbildningar
 • Genomföra säkerhetsprövningar
 • Genomföra befattningsanalyser
 • Stödja säkerhetschef med rapporter till högre chef

 

KRAV

Kvalifikationer

 • Relevant gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens/erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • B-körkort (manuell växellåda)
 • God datavana och god förmåga att hantera Officeprogrammen
 • Erfarenhet av handläggning

 

Personliga egenskaper

Tjänsten som säkerhetshandläggare rättsvård ställer krav på din integritet och förmåga att företräda arbetsgivaren i rätts-och säkerhetsfrågor. För att kunna axla befattningen ser vi att du är analytisk samt kan arbeta strukturerat och självständigt. Vidare är du kommunikativ, lyhörd samt har förmåga att bygga förtroendefulla relationer då du i ditt arbete kommer att möta människor med olika erfarenheter och bakgrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE

 • Aktuell arbetslivserfarenhet eller utbildning inom rätts-/säkerhetsarbete
 • Genomförd och godkänd värnplikt
 • Tidigare erfarenhet från tjänstgöring i statlig myndighet

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som kan inledas med 6 månaders provanställning. Civil befattning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlsborg
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelseFör upplysningar om befattningen kontakta:
Fv Per Brodd, Säkerhetschef K 3

0505 45 10 00, K3-G2@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00, K3-G1@mil.se


Fackliga företrädare:
SACO, Annelee Karlström
0505 45 10 00

OFR/S, Mikael Ekelund
0505 45 10 00

OFR/O, Eva Härnqvist
0505 45 10 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-20. Din ansökan ska innehålla intyg från utbildning, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

  

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 februari 2023
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan