Expeditionsföreståndare Ledningsregementet

Om tjänsten

Är du intresserad av att arbeta i en kreativ miljö
Garnisonsenheten vid Ledningsregementet i Enköping har som huvudsaklig uppgift att stödja egna och tillförda resurser, avseende produktionen av krigsförband och övrigt stödjande uppgifter inom garnisonen.
Stödet till garnisonen utgår främst från enhetens olika avdelningar. Garnisonsstödsavdelningen, Övning-och skjutfältsavdelningen, Idrott och friskvård, Försvarshälsan, Bevakningsavdelningen och Verksamhetssäkerhetsavdelningen
Tjänsten är placerad vid Sektionen expedition/arkiv ingående i Garnisonsstödsavdelningen. Avdelningens uppgift är att stödja Enköpings garnison med gemensamma administrativa uppgifter, där en av deluppgifterna ar att ansvara för expedition och arkiv. Den sektionen stödjer Försvarmakten i myndighetsutövning med dokument- och ärendehantering med uppgift att redovisa, ta hand om och tillgängliggöra allmänna handlingar idag, imorgon och över tid. Försvarsmaktens dokumenthantering omfattar all hantering av allmänna handlingar oavsett format och sekretessgrad längst hela beredskapstegen fred-kris-krig, nationellt såväl som internationellt.

Arbetsuppgifter
Som expeditionsföreståndare är dina huvuduppgifter att leda, utveckla och följa upp verksamheten inom sektionen registratur och arkiv. Du motiverar och engagerar dina medarbetare i en verksamhet som ständigt utvecklas och förändras och deltar vid behov i produktionen inom avdelningen. Du bereder och stödjer avdelningschefen med operativa och strategiska frågor. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och bidrar där med dina kunskaper för att utveckla avdelningen som helhet.
Du skall även vara en del utav teamet i det dagliga arbetet och kunna stötta både registaratorer och arkivarier i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer
Eftergymnasial utbildning med inriktning administration, registratur, arkivvetenskap, HR, eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Goda ledaregenskaper
Mycket god samarbetsförmåga
God administrativ förmåga
B-körkort är ett krav

Meriterande kvalifikationer
Ledarerfarenhet
Ledarskapsutbildning
Kunskap om offentlig förvaltning.
Erfarenhet inom dokumenthanteringsområdet
Kunskap om försvarsmaktens verksamhetsledningssystem och produktionssystem
God pedagogisk förmåga

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har stor social kompetens och hög servicekänsla. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är inte främmande för att arbeta självständigt och är lojal, flexibel, noggrann och ordningsam som person. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattning, civil
Tillträde snarast eller efter ök.  
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Befattningen är placerad på Ledningsregementet med arbetsort Enköping.

Vid förfrågningar beträffande befattningen kontakta rekryterande chef Jenny Österlund 073-1507825 jenny.osterlund@mil.se

Fackliga representanter
SACO Försvar, Ann-Marie Löfwenberg
SEKO Försvar, Christian Hedberg
OFR/S Clarence Arnstedt
Samtliga nås via växeln på 0171-15 70 00


Välkommen med din ansökan senast 2023-03-20. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 februari 2023
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-03-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan