Hjälpmekaniker (GSS/K) sökes till 2. Helikopterskvadron

Om tjänsten

Är du intresserad av en tjänst vid Försvarsmaktens största helikopterskvadron? Vill du vara en viktig del av Sveriges helikopterförmåga vid krig och kris? Nu har vi en plats för dig – 2.Helikopterskvadron rekryterar hjälpmekaniker.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
GSS vid Flygunderhållskompani stödjer tekniker med klargöring av främst helikopter, är delaktig i service på helikopter och upprätthålla din militära grundkompetens. På skvadronen arbetar vi både med Helikopter 16 och Helikopter 15.
 
Din anställning kan också medföra att du har olika beredskaper. Denna kan pågå under några dagar i följd eller under längre period. Träning på arbetstid ingår för att upprätthålla och förbättra din fysiska status. Jobbet innebär även att du har internationell tjänstgöringsplikt.
 
Anställningsformen är GSS/K. Vi ser positivt på ambitioner att utvecklas ytterligare på skvadronen som antingen Officer eller Specialistofficer. Vilken inriktning du har fattat intresse för och vill välja sker då i dialog med din närmsta chef och kan vara samtliga tjänster på 2. Helikopterskvadron, bland annat helikopterpilot, flygtekniker, underrättelsebefäl mm.
 
Kvalifikationer
 • Genomförd värnplikt/GMU med godkänt resultat (kan vara pågående utbildning med god prognos vid rekryteringstillfället)
 • Körkort med minst behörighet B (manuell växellåda)
 • Fullständiga Gymnasiala betyg
 • God grundläggande fysisk förmåga
 • Godkänd hjälpmekanikerutbildning (kan även vara pågående utbildning med god prognos vid rekryteringstillfället)
Meriterande
 • Körkort behörighet BE/C/CE
 • Militärt Förarbevis
 • Flygteknisk utbildning
 • Gruppchefsutbildning
 • Genomförd stabsassistentsutbildning
 • Tidigare anställd inom Försvarsmakten
 • God datorvana
 
Personliga egenskaper
Som person söker vi dig som är duktig på att tempoväxla, är noggrann och uppfinningsrik. Vi ser gärna att du har ett tekniskt intresse, praktiskt såväl som teoretiskt. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.
 
Upplysningar om tjänsten ges av:
Fk Ludvig Lyngstad 073-521 36 77
 
Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Helena Lemnell
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
SECO Hkpflj, Urban Hellqvist
Samtliga nås via växel på 013-28 30 00
 
Övrig information
 • Anställningsform: GSS/K med 6 månaders provanställning om du inte redan är anställd inom FM.
 •  Arbetsort: Linköping
 •  Introduktionsutbildning och internutbildning genomförs över tid i tillämpliga delar.
 •  Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse
 •  Lön: Efter överenskommelse och gällande avtal
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-26.
Din ansökan skall innehålla: CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Gymnasiebetyg alt eftergymnasialt utbildningsbetyg och annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet. Körkort och militära förarbevis. Militära betyg.
 
Ansökningsprocessen
Ansökan sker via hemsidan. Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Efter sista ansökningsdagen kommer ansökningarna gås igenom och lämpliga kandidater kommer att kallas på intervju, fysiska tester samt läkarundersökning.
 
Andra helikopterskvadron
Förbandet är en av Försvarsmaktens Helikopterflottiljs fyra helikopterskvadroner. Skvadronen har en markoperativ inriktning, vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst armén med lufttransporter av personal och materiel för att öka markförbandens rörlighet. Skvadronen har även i uppgift att understödja polisens insatsenheter med lufttransporter. Dessutom stödjer vi civila myndigheter med bland annat brandsläckning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap dygnet runt, året runt.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 februari 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan