K 3 söker infrastrukturhandläggare till regementsstaben

Om tjänsten

 
Befattningen erbjuder
Vill du bli en del av planeringssektionen på K 3 i Karlsborg? Vill du vara en del av en stödfunktion i en organisation vars vision är Sveriges främsta soldater - organiserade, tränade och insatsberedda? Varmt välkommen med din ansökan!

I rollen som infrastrukturhandläggare ges du goda möjligheter till stort eget ansvar inom ramen för infrastrukturprocessen på garnisonen. Försvarsmakten erbjuder sina medarbetare möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

 


Om sektionen och tjänsten
Tjänsten omfattar att sammanhålla resursutnyttjande av lokaler och utvecklingsplaner inom fastighetsbehovet för Karlsborgs garnison. Tjänsten är placerad i regementsstabens planeringssektion och omfattar löpande kontakter med alla garnisonens verksamhetsutövare.

Tillsammans med infrastruktursamordnaren ansvarar du för att sammanhålla behovet av ny-, om- och tillbyggnation på K 3. Ni samordnar även nyttjandet av lokaler inom Karlsborgs garnison. Vidare hanterar du överenskommelser med Fortifikationsverket avseende verksamhetsanpassning av våra byggnader och lokaler. Du deltar i möten med Högkvarteret, Arméstaben, Lokalplaneringsenheten, Anläggningsenheten, FortV och civila entreprenörer samt andra regementen. Kontakter förekommer också med kommunen och övriga fastighetsägare. Uppdelningen mellan de olika befattningshavarna är att infrastruktursamordnaren leder arbetet, arbetar med garnisonsplanering och infrastrukturverksamhet på längre sikt och infrastrukturhandläggare med uppföljning av genomförandet och infrastrukturärenden på kort sikt.

Den huvudsakliga tiden utförs uppdraget i kontorsmiljö, men i tjänsten ingår också att stödja vid såväl övningar med krigsförband som annan uppföljning av ansvarsområdet utomhus. I anställningen ingår tjänsteresor med övernattningar, ibland tjänstgöring på kvällar och helger och krigsplacering i FM krigsorganisation.

Du kommer stödja i möten och planeringsgrupper samt genomföra presentationer i storforum.Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Handlägga lokalutnyttjandet inom Karlsborgs garnison.
 • Handlägga för K 3 verksamhetsrelaterade åtgärder/beställningar i befintliga lokaler eller utbildningsanordningar.
 • Utifrån behovsanmälan ta fram behovsanalys för ny/ombyggnationer.
 • Följa upp och delta i pågående projektering och byggnationer.
 • Stödja i det systematiska brandskyddsarbetet (SBA).
 • Samverka med Lokalplaneringsenhet Väst, Statens fastighetsverk och Fortifikationsverket.

 

KRAV

Kvalifikationer

 • Byggprojektledare med examen från yrkeshögskola alternativt kompetens, införskaffad genom arbetslivserfarenhet, som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
 • God administrativ förmåga.
 • Körkort B (manuell växellåda).
 • Goda kunskaper i MS Office och god datorvana.

 

Personliga egenskaper

Tjänstens art ställer krav på din administrativa förmåga att självständigt handlägga ett brett ansvarsområde och många projekt samtidigt, från dagsaktuella frågor till frågor upp mot tio års sikt. För att nå framgång i tjänsten som infrastrukturhandläggare behöver du ha förmåga att samverka och samarbeta med ett stort antal människor, som berörs av ditt ansvarsområde. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITER

 • Erfarenhet av projektarbete.
 • Erfarenhet av att planera, samordna och beställa tjänster inom fastighetsskötsel/byggnation.
 • Erfarenhet från tjänstgöring inom Försvarsmakten eller annan försvarsmyndighet.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Befattningen är civil. Tjänsten innebär en tillsvidareanställning och inleds med en provanställning om 6 månader vid nyanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Karlsborg

Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.

 

För upplysningar om befattningen kontakta:
Övlt Klas Åkesson, Chef planeringssektionen

0505 45 10 00, klas.akesson@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00, k3-g1@mil.seFackliga företrädare:

SACO

Annelee Karlström

0505 45 10 00

OFR/S

Mikael Ekelund

0505 45 10 00

 

OFR/O

Eva Härnqvist
0505 45 10 00

 

 

Sista ansökningsdag:

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-21. Din ansökan ska innehålla eventuellt efterfrågade intyg, CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 februari 2023
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan