Stridsledningssoldat till Basstaben, Skaraborgs flygflottilj F 7

Om tjänsten

Om Basstaben

Basenheten svarar för drifthållning av flygplatsen (räddningstjänst och fälthållning), bevakning av flottiljen, grundläggande värnpliktsutbildning, frivilligutbildning, samt övnings- och skjutfält.
Basstaben svarar för planering, samverkan, stabstjänst samt uppföljning. Basstaben består av civila och militära medarbetare.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stridsledningssoldat är uppgiften att stödja verksamhetsplanering, genomförandet och uppföljningen av verksamhet på. Arbetsuppgifterna består bland annat av att ansvara för enhetens samarbetsyta på intra nätet, utgöra administrativt stöd samt därtill hörande uppgifter inom staben. Uppgifterna kommer ställa krav på ett självständigt lösande av uppgifter med en hög grad av frihet under ansvar med en hög lägsta nivå på resultatet. Befattningen ställer även krav flexibilitet, fältmässig förmåga samt gott humör.


KRAV

Kvalifikationer

 • Genomförd grundutbildning (GU) med godkända betyg
 • Fysisk nivå enligt FM FysS
 • Svenskt medborgarskap
 • B-körkort för manuell växellåda

Personliga egenskaper

Befattningen ställer krav på stark ansvarskänsla och hög struktureringsförmåga. Du är självständig, driven och har lätt för att anpassa dig till nya arbetsuppgifter. Dokumenterat god samarbetsförmåga och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. 

Stor vikt kommer att läggas på bedömd personlig lämplighet.

Meriterande

 • Utbildad stabsassistent/stabssoldat/ UND-assistent eller motsvarande
 • Dokumenterad stabstjänstgöring alternativ administrativ erfarenhet

Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som GSS/K (gruppbefäl, soldater och sjömän med kontinuerlig tjänstgöring) i 6 år med möjlighet till förlängning upp till 12 år enligt Lag (2012:332) om vissa försvarsmaktsanställningar.
Anställningen inleds med provanställning i 6 månader.

Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Såtenäs
Tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Tjänsten kan också innebära tjänstgöring på obekväma tider.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

För upplysningar om befattningen 
Major Anders Elofsson, Chef Basstaben
Tel 0766-457177, anders.elofsson@mil.se

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510-47 70 60

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-26. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämplig. Ange i ansökningsbrevet vilken befattning du söker.

 

       

       

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 februari 2023
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan