Upplands flygflottilj, F16 söker Stabssoldat till 1614. Strilförsvarskompani

Om tjänsten

Om tjänsten

Kompaniet söker stabssoldater till stabsgrupperna på dess kontinuerligt tjänstgörande plutoner. Plutonerna är baserade vid F 16 Uppsala men har arbetsområden som kan variera över hela landet. Som tjänstgörande stabssoldat förväntas du hantera osäkra arbetstids- och uppgiftsförhållanden. Du ska kunna vara borta i längre perioder, samt vara beredd att vara borta för uppkomna uppgifter. Osäkra uppgiftsförhållanden kräver en kontinuerlig säkerhetsmedvetenhet, samt ett ansvars- och initiativtagande från varje medarbetare. Tjänsten innebär både frekvent övningsverksamhet och skarpa nationella, och ibland internationella, insatser.

En stabssoldats arbetsuppgift är att stötta plutonchefen och plutonen i deras arbete. Det kan till exempel vara att upprätta och underhålla en förläggningsplats där plutonen kan ledas samt återhämta ifrån, utgöra larmstyrka eller ordonnans. En stabssoldat hjälper plutonchefen med allt denne kan behöva, det innebär ibland att upprätta samband, hantera kryptomaskiner och dokument, föra lägeskarta och krigsdagbok samt understödja verkansgrupperna med logistik. På stabsgruppen finns även tyngre vapensystem och sjukvårdsresurser för att understödja verkansgrupperna.

Om enheten

Flygvapnets stridslednings- och luftbevakningsbataljon har till uppgift att ständigt luftbevaka svenskt luftrum och leda stridsflyg. Bataljonen bedriver skarp tjänst dygnet runt, året runt från anläggningar i landet.

Strilförsvarskompaniet ansvarar för Strilbataljonens säkerhet och kompaniets huvuduppgift är att skydda bataljonens fasta anläggningar och rörliga system mot säkerhetshotande verksamhet. Detta utför kompaniet genom att indikera, lokalisera, identifiera och motverka underrättelseinhämtning mot bataljonens fasta anläggningar och rörliga system. Uppgifterna löses inom ramen för säkerhetsförbandstjänsten med hundar och tekniska system. Utöver detta är kompaniet alltid beredda att försvara bataljonen mot direkt angrepp.


KRAV
Kvalifikationer
 •  Genomförd aktuell (senaste 3 åren) militär grundutbildning med godkänt resultat. Alternativt en pågående GSS/K tjänst
 •  Uppnår FM FYSS krav, tester genomförs innan anställning


Personliga egenskaper

Vi söker dig som har genomfört militär grundutbildning eller arbetat som GSS/K och är inställd att arbeta långsiktigt för Försvarsmakten och 1614. Strilförsvarskompaniet vid F 16 Uppsala.

Som person har/är du:
- God samarbetsförmåga
- Självgående
- Allsidigt tränad och med god uthållighet
- Ansvarstagande
- Ödmjuk 
- Eftersträvan för personlig utveckling

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE
 
 •  B och C-körkort
 • Gruppchefsutbildning, signalist- eller stabsutbildning
 • Militära förarbevis på lätta och tunga fordon, skoter och terränghjuling
 • Utbildning på tyngre soldatburna vapensystem som granatgevär och kulspruta
 • Aktuell eller pågående GSS/K tjänst


Övrigt
Anställningsform
: Tjänsten är inledningsvis ett vikariat med möjlighet till tidsbegränsad anställning enligt GSS/K avtal upp till 12 år. Provanställning 6 månader tillämpas.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Uppsala
Tillträdesdatum: V.25 2023

 

Ansökningsprocessen

Du kommer att få bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Säkerställ att tydliggöra mot vilken befattning du söker.

Du kan sedan komma att kallas till Uppsala för att genomföra fystester samt intervju. Om du framgångsrikt fullföljer rekryteringsdagen kommer du att övervägas för anställning. Rekryteringsdagen är planerad under v.15. Exakt datum och tid för enskild individ specificeras för de som blir kallade. Utökade fystester riktade mot befattningen kommer att genomföras. Om du går vidare kommer vi att kalla dig för säkerhetsprövning vid ett senare tillfälle.


För upplysningar om befattningen kontakta:
Plutonchef 143.Strilförsvarspluton , Löjtnant Tobias Paas
Tel: 073-448 81 72, e-post: tobias.paas@mil.se  

Plutonchef 141.Strilförsvarspluton, Fänrik Martin Edbom
Tel: 070-497 03 35, e-post: martin.edbom@mil.se

Kompaniets Instagramkonto: @14.strilforsvarskompaniet

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist Amanda Rahlen
Mejl: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-05.

Dokument att bifoga din ansökan:

- Personligt brev med motivering varför du är lämpad för denna befattning
- CV med referenser
- Gymnasiebetyg samt ev. andra betyg
- Militära betyg
- Intyg från annan meriterande utbildning

Ofullständig ansökan behandlas ej.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 februari 2023
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Upplands flygflottilj - F 16
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-04-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan