Arméstaben söker Controller

Om tjänsten

Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor.
Ovanstående kombinerat med att fortsatt etablera arméstaben som en sammanhållen och sammanhållande kraft gör att arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, utvecklande och dynamiska. Vi är alla lösningsfokuserade och tar våra uppgifter och ansvar med stort engagemang där ALLT för armén är vår drivkraft.
Armén – när och där det avgörs!
 
Om enheten
Materielsektionen vid Arméstabens Stödavdelningen ansvarar för utveckling, anskaffning, vidmakthållande och avveckling av de materielområden som Arméchefen har ansvar för. I linje med arméns stora tillväxt utgör materielanskaffning ett stort fokus där sektionen i tätt samarbeta med Försvarets Materielverk realiserar arméns kommande färmågebehov i relevant materiel. Materielsektionen består i dagsläget av 13 kollegor.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Controller på Materielsektionen är de huvudsakliga arbetsuppgifterna att analysera, följa upp resultat, föreslå effektskapande åtgärder för att nå Försvarsmaktens tillväxt samt att medverka i Arméstabens utveckling.
Du arbetar med budgetering, budgetuppföljning, rapporteringsarbete, upprätta prognoser, effektivitetsuppföljningar och analyser. Du deltar i produktionsuppföljning och möten med leverantörer. Organisationen är under tillväxt vilket också innebär utveckling av arbetssätt, modeller och metoder förekommer tillsammans med såväl interna och externa aktörer.
 
Kvalifikationer
 • Akademisk examen med inriktning ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Flerårig aktuell och relevant erfarenhet av självständigt arbete med analys, prognos, budget, chefsstöd och ekonomistyrning
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Goda kunskaper i excel
 • B-körkort
Meriterande
 • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från större organisation eller företag inom försvarssektorn alternativt annan politiskt styrd organisation
 • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem (PRIO)
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens ekonomistyrningsmodell
 • Erfarenhet av arbete i affärssystem, företrädesvis SAP och kunskaper i Officepaketet
Personliga egenskaper
Som person är du ansvarstagande, noggrann, initiativrik och stresstålig. Vårt arbete är till stor del datumstyrt så du behöver kunna förhålla dig till deadlines och kunna jobba intensivt inför dessa. Vidare har du en god samarbetsförmåga då arbetet innehåller mycket kontakt med samarbetspartners.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).
 
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, civil
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
 
Upplysningar om befattningen
C Materielsektionen, överstelöjtnant Oscar Elardt. Nås på oscar.elardt@mil.se
 
Information om rekryteringsprocessen
HR-generalist, Viktoria Engsoo. Nås på viktoria.engsoo@mil.se
 
Fackliga företrädare
AST OF: Tomas Lahti
OFR/S: Claus Dehlin
AST Saco: Bjarne Olsson
SEKO: Christian Hedberg
Fackliga företrädare kan nås via FM växel 0171 15 70 00
 
Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-04-02. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 09 mars 2023
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Arméstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan