Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor.
Ovanstående kombinerat med att fortsatt etablera arméstaben som en sammanhållen och sammanhållande kraft gör att arbetsuppgifterna är mycket omväxlande, utvecklande och dynamiska. Vi är alla lösningsfokuserade och tar våra uppgifter och ansvar med stort engagemang där ALLT för armén är vår drivkraft.
Armén – när och där det avgörs!
Om enheten
Materielsektionen vid Arméstabens Stödavdelningen ansvarar för utveckling, anskaffning, vidmakthållande och avveckling av de materielområden som Arméchefen har ansvar för. I linje med arméns stora tillväxt utgör materielanskaffning ett stort fokus där sektionen i tätt samarbeta med Försvarets Materielverk realiserar arméns kommande förmågebehov i relevant materiel. Materielsektionen består i dagsläget av 13 kollegor.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arméchefen är ansvarig för pansarvärnssystem inom hela Försvarsmakten och som Materielområdesansvarig (MOA) har du det övergripande ansvaret för materielen i hela livscykeln, alltifrån utveckling och framtagande av mål- och kravställningar, till avveckling. Pansarvärnsområdet står inför en omfattande utveckling med uppgradering av ammunition och sensorer till burna system men också innefattande anskaffning av pansarvärnssytem med helt nya förmågor, såsom möjlighet att bekämpa mål utom synhåll.
Exempel på arbetsuppgifter inom eget materielområde;
- Övergripande ansvara för materielområdet
- Leda arbete med kravställning på materielsystem i krigsförbanden och leda utformningen av tekniska system inom materielområdet.
- Leda utformning av uppdrag till FMV inom pansarvärnsområdet, samt leda framtagandet av övriga förutsättningsskapande- och inriktande dokument för materielproduktion.
- Delta i studier och projekt avseende materiel- och förmågeutveckling inom området
Kvalifikationer
-
Officers- eller specialistofficersexamen
- B-körkort
- Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
Meriterande
- Erfarenhet av stabsarbete gärna vid förbandsverksamhet på lägst bataljonsnivå
- Erfarenhet av pansarvärnssystem
- Erfarenhet av arbete med materielprocessen
- Kunskaper i Försvarsmaktens stödsystem såsom PRIO
Personliga egenskaper
En befattning vid arméstaben ställer krav på god samarbetsförmåga och social kompetens. Då arbetstempot ofta är högt förutsätter det att du har en hög stresstålighet och uthållighet. Du är initiativtagande och engagerad med god förmåga att självständigt planera och lösa uppgifter som kan sträcka sig över tid.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).
Övrigt
Befattningsnivå: OF3 alternativt OR8
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Upplysningar om befattningen
C Materielsektionen, överstelöjtnant Oscar Elardt. Nås på oscar.elardt@mil.se
Information om rekryteringsprocessen
HR-generalist, Viktoria Engsoo. Nås på viktoria.engsoo@mil.se
Fackliga företrädare
AST OF: Tomas Lahti
OFR/S: Claus Dehlin
AST Saco: Bjarne Olsson
SEKO: Christian Hedberg
Fackliga företrädare kan nås via FM växel 0171 15 70 00
Sista ansökningsdag
Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. I denna rekrytering tillämpas löpande urval vilket innebär att intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan senast 2023-04-02.