Specialistofficer OR 6 till Signatur- och vapenkontrollplutonen

Om tjänsten


Befattningen erbjuder
Vill du jobba i en inspirerande miljö och bidra till Marinens utveckling?
Marinbasen söker nu Specialistofficer för anställning vid Logistikkompaniet.
Vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete med stora möjligheter att påverka din egen arbetsdag.  Anställningen innefattar flexibel arbetstid och erbjuder möjligheter till friskvård på arbetstid.

Om enheten
Logistikkompaniet är ett av Marinbasens krigsförband. Det marina logistikkompaniets uppdrag är att logistikförsörja Marina förband genom att, tillsammans med andra kompanier, leverera Marin bastjänst.

Signatur- och vapenkontrollplutonen tillhör Marinbasens Logistikkompani och arbetar i huvudsak med mätning och analys av fartygs signaturegenskaper samt sensor och vapenkontroll på fartyg och båtar inom Marinen.

Signaturpluton nyttjar ett antal fasta och rörliga mätstationer runt om i landet. I anställningen ingår därför ett antal inrikes resor till dessa. Många av stationerna ligger på öar, och plutonen förfogar över ett antal båtar för egna transporter.

Du anställs och tjänstgör som specialistofficer(OR6), med inriktning signaturmätning och sensorkontroll hydroakustik. Placering Signatur- och vapenkontrollplutonen på Marinbasen i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Deltaga i mätningar och analys av fartyg avseende hydroakustik.
 • Deltaga i mätning och analys hydroakustik sensor och vapenkontroll.
 • Planera och leda utveckling avseende teknisk utrustning, mätmetodik, analys och rapportering.
 • Deltaga i marinens övningar.
 • Deltaga i och lämna tekniskt systemstöd vid studier, utveckling och anskaffning av nya och modifierade materielsystem med ingående delsystem
 • Följa upp status avseende materiel (omfattar bl.a reservdelar, dokumentation, underhållsskulder) och föreslå åtgärder.

KRAV

Kvalifikationer:

 • Specialistofficersexamen eller motsvarande utbildning
 • Körkort klass B
 • God fysisk prestationsförmåga
 • Erfarenhet av användning av datorer och IT-system
 • Goda språkkunskaper i svenska
 • Goda språkkunskaper i engelska

Personliga egenskaper

En förutsättning för goda resultat i arbetet är att du har en kommunikativ förmåga, social kompetens där du är bra på att samarbeta och tar ansvar för ditt arbete.

Du är en person som kan anpassa sig efter uppkomna situationer och har lätt för att växla mellan olika uppgifter som vår verksamhet kan komma att kräva av dig.

Du har god initiativförmåga och eftersträvar alltid att nå resultat av hög kvalité, både när du arbetar tillsammans med andra och när du arbetar självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om allas lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

MERITERANDE:

 • Erfarenhet från teknikområdet hydroakustik.
 • Nautisk kompetens N8 och M8
 • Kunskap och erfarenhet om Försvarsmaktens marina förband

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, med 6 månaders provanställning vid ev återanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort: Karlskrona.
Tjänsteresor förekommer inom ramen för arbetsuppgifterna.

Upplysningar om befattningen kontakta:
Plutonchef Patric Eidstedt, tel 0705-81 95 12.

Information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR –generalist Ida Bergström, tel 076-611 30 83.

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jan Wasberg, tfn: 070-6261817,
SEKO, Jan-Anders Nilsson, tfn: 0457-47 16 18 / 070-815 22 56,
SACO, Birgitta Strauss, tfn: 070-812 00 30 / SACO-S-FM@mil.se ,
Officersförbundet, Urban Nyman, tfn: 0455-867 56 / 073-089 01 96.

Välkommen med din ansökan som senast 2023-04-17. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 februari 2023
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan