Chef till Tolkavdelningen vid Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum

Om tjänsten

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsutvecklingsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskolan.

Vi söker nu en Avdelningschef (OR 8) till Tolkavdelningen vid Försvarets tolkskola med placeringsort Uppsala.

Sökande enhet
Försvarets tolkskola tillgodoser Försvarsmaktens behov av militärtolkar och HUMINT-personal genom utbildningar i språk, kultur och HUMINT i programbunden specialistofficersutbildning, värnplikt samt yrkes- och befattningsutbildningar.

Tolkavdelningen ansvarar för att stödja hela Försvarsmakten med anställda militärtolkar såväl nationellt som internationellt. Stödet med tolk- och förhörsförmåga är en av de prioriterade uppgifterna för Försvarets tolkskola där Tolkavdelningen även bidrar till utvecklingen av förmågan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en dynamisk miljö med stor närhet till Försvarsmaktens internationella verksamhet. Dina uppgifter är att leda avdelningen och bidra till utvecklingen av Försvarsmaktens tolk- och förhörsförmåga. Detta sker i nära samverkan med övriga avdelningar vid Försvarets tolkskola och inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum. Arbetet innebär även personalansvar för ett större antal drivna medarbetare med spetskompetenser. Avdelningens personal har hög tjänstgöringsfrekvens utomlands. Chef Tolkavdelningen är direkt underställd chefen för Försvarets tolkskola.

Kvalifikationer

 • Officersutbildning lägst stabsutbildning (SU) eller högre specialistofficersutbildning (HSOU) och är motsvarande förvaltare (OR 8)
 • Chefserfarenhet med dokumenterat goda chefs- och ledaregenskaper
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort (manuell)

Meriterande

 • Praktisk och mångårig erfarenhet från olika krigsförband inom Försvarsmakten, en god förståelse för bataljon- och brigadstruktur eller motsvarande
 • Praktisk erfarenhet av underrättelse- och säkerhetstjänst vid förband, skola eller centrum
 • Internationell militär tjänstgöring
 • Erfarenhet inom HUMINT-disciplinen
 • Managementutbildning inom området personal, verksamhetsledning och ekonomi
 • Erfarenhet av att leda tidvis tjänstgörande personal

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god förmåga till samarbete och samverkan såväl internt som externt. Du har en stark vilja att utveckla dig själv och ditt ansvarsområde. Du är driven och har god förmåga att arbeta självständigt och målinriktat. Du har hög integritet och är säkerhetsmedveten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 8

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Fredrik Östman, Chef Försvarets tolkskola, 018-19 61 08
Jeanette Borén, chef HR, 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, 018-19 67 84
SACO-S FM Uppsala: Stephen Haughey, 018-19 65 52
Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-20 Vi kommer att hantera ansökningarna löpande under ansökningstiden. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 februari 2023
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan