Huvudlärare ledarskap till Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum

Om tjänsten

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) är ett centrum för utveckling och utbildning inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes i Uppsala garnison. FMUndSäkC består av Stabsenhet, Funktionsutvecklingsenhet, Utbildningsenhet och Tolkskolan.

Vi söker nu en huvudlärare ledarskap OF 1-2 till Säkerhetsförbandsavdelningen vid Utbildningsenheten, placeringsort Halmstad.

Sökande enhet
Utbildningsenheten tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen (SäkFAvd), Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. SäkFAvd finns i Halmstad, övriga avdelningar i Uppsala.

Befattningen är placerad vid Utbildningsenhetens SäkFAvd i Halmstad. SäkFAvd bedriver utbildning inom säkerhetsförbandstjänst i huvudsak mot programbunden utbildning OR/OF samt yrkes- och befattningsutbildningar. Avdelningen har också uppdrag att utveckla stridstekniskt nyttjande av tjänstehundar i Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer ansvara för ämnet ledarskap och ledning vid SäkFAvd. Denna roll innebär planering, genomförande och utveckling av utbildning mot, i huvudsak, den grundläggande officersutbildningen tillsammans med övriga lärare. Utöver ämnesutveckling ställs krav på en helhetssyn där samverkan mellan ämnen: försvarssystem, ledarskap och ledning, krigsvetenskap och försvarsmaktstid samt med olika aktörer inom och utanför Försvarsmakten, bidrar till utbildningsgemensamma målsättningar.

För officersprogrammet sker utbildningen samordnat med Försvarshögskolan och för specialistofficersutbildningen med Militärhögskolan Halmstad. Officersprogrammets utbildning är tydligt forskningsanknuten och ska ge förutsättningar för utvecklingen av ett kritiskt och kreativt förhållningssätt.

Befattningen innehåller administrativt arbete, såsom framtagande av kursplaner, kursbeskrivning, kursordrar samt sammanställning och rapportering av studieresultat. Befattningen innebär även att skapa stimulerande inlärningssituationer med såväl teoretiska som praktiska moment.

Kvalifikationer

 • Du är utbildad taktisk officer (lägst OF1-2) alternativt NBO officer (Lägst Lt/Kn).
 • 4-6 års yrkeserfarenhet i militär befattning.
 • B-körkort med manuell växellåda

Meriterande

 • Akademisk utbildning inom området pedagogik, ledarskap eller annan relevant utbildning
 • Relevant professionserfarenhet samt en eller flera av Försvarshögskolans kurser
  H Ped 1, H Ped 2, HL Utb Metodik, FUGL, HUGL, IL och/eller UL
 • Erfarenhet av att arbeta som stridsledare vid plutons och eller kompanistab.
 • Erfarenhet av patrulltjänst (säkerhets-, jägar- eller underrättelseförband)

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Vi ser att du har en positiv syn på människors utveckling och lärande samt att du är lösningsorienterad, initiativrik och har ett stort mod att våga se nya lösningar på pedagogiska utmaningar.

Utbildningssituationerna innebär att det både ställs krav på god utbildningspedagogik samt didaktisk och analytisk förmåga, struktur och noggrannhet vilket innebär att dessa egenskaper värderas högt. Du uppfyller en fysisk förmåga som inte begränsar uppföljning av patrulltjänst (marsch med ryggsäck) i olika miljöer. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Halmstad
Beräknat startdatum/tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OF1-2
Ej pälsdjursallergiker

Upplysningar om befattningen lämnas av
Sebastian Wolgast, Tf C Säkförbandsavd, tel 0729-73 35 30
Markus Kaspersson, HL Led/Led, tel 0734-15 12 69
Jeanette Borén, HR-chef, tel 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tel 018-19 67 84
SACO: Stephen Haughey, tel 018-19 65 52
Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-03. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 februari 2023
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan