Stabsassistent samband GSS/K vid Norrbottens flygflottilj

Om tjänsten

 

Norrbottens flygflottilj söker stabsassistent samband, GSS/K 

Nu söker vi dig som är intresserad av att jobba i en flottiljstab på A6, sambands- och informationssystemsektionen, vid F 21 i Luleå. 

Om tjänsten

Flottiljstaben utgör flottiljchefens stöd för att leda F 21. Staben bereder order från högre chef, utarbetar beslutsunderlag samt fördelar och koordinerar uppgifter. Staben är funktionsindelad (A1-A8) där sambandsavdelningen, A6, arbetar med ledning, samordning och uppföljning av sambands- och informationssystemtjänsten (SIS-tjänsten) inom F 21. SIS-tjänsten består av ett brett spektrum av områden inom t.ex. IT, radio, signalskydd, landnings- och navigeringsutrustning och strömförsörjning där avdelningen ansvarar för att upprätthålla statusen inom dessa för att våra flygplatser och flygbaser ska fungera.

I arbetet på A6 hanteras ärenden med varierande komplexitet inom ett brett spektra. Du kommer både att ha egna ansvarsområden och stödja vid utbildning inom t.ex. sambandstjänst och grundläggande soldatfärdigheter.

För dig som saknar tidigare erfarenhet av stabsarbete men vill utvecklas inom den militära professionen innebär ett arbete som stabsassistent på A6 att du lär dig hur flottiljens ledning fungerar. Detta är ett bra avstamp för dig som har ambition att läsa till officer eller på sikt arbeta som civilanställd på civil- eller militär stab.

Du tjänstgör till vardags på Norrbottens Flygflottilj F 21, Luleå, där huvuddelen av arbetstiden genomförs under normala arbetstidsförhållanden måndag till fredag. Under övningsförhållanden, utbildning och uppkommen verksamhet kan andra arbetstider samt resor förekomma.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Stödja avdelningen inom ramen för administration, utbildning, sambands- och fordonstjänst.
 • Stödja avdelningen vid allmänt stabsarbete som innebär både beredning av uppgifter likväl som att vara del i arbetslaget vid beredskapsanpassningar och övningar.

Kvalifikationskrav

 • Genomfört Värnplikt eller Grundutbildning (GU).  Har du genomfört GMU (3 mån) ska du även varit anställd soldat i minst 1 år.
 • Körkort B

Meriterande kvalifikationer

 • Militära förarbevis
 • Förmåga att utrycka sig i Engelska språket i tal och skrift
 • Militär befattningsutbildning som stabsassistent
 • Militär befattningsutbildning som sambands/ledningssoldat
 • Gruppchefsutbildad
 • Relevanta instruktörskurser
 • Flerårig anställning som GSS-K
 • God datorvana och erfarenhet av att jobba i FM-stödsystem PRIO, SAP och Officepaketet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmågan att hantera flera arbetsuppgifter parallellt, har god samarbetsförmåga och är initiativrik. Vi lägger stor vikt vid noggrannhet, personlig mognad, och självständighet. 

Övrigt

Tidsbegränsad anställning på heltid. Anställningen sker enl. Försvarsmaktens avtal för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS-K), inleds med 6 månaders provanställning som övergår i en anställning upp till 8 år. 

Individuell lönesättning enligt gällande avtal.

Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsort Luleå.

Ansökningsprocessen

Ansökan värderas mot ställda krav och andra sökande varefter du kontaktas av företrädare för förbandet. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av: 

Avdelningschef Daniel Björkman 

nås via FM-växel tfn 0920-23 40 00.

Fackliga organisationer i Luleå

OF F 21, OFR-S, SEKO, SACO

Ovanstående nås genom FM-växel tfn 0920-23 40 00.

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-24. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Till dig som redan gjort värnplikten ska du bifoga intyg/betyg från GMU, värnplikt eller annan militär tjänstgöring.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel.
F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

F 21 försvarar - tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten - Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.

Tillsammans med övriga flygvapnet bevakar och skyddar vi Sveriges luftrum dygnet runt, året runt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 februari 2023
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj – F 21
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan