Upplands flygflottilj, F16 söker Specialistofficer vid 1615. Rörligt Radar- och Radiokompani

Om tjänsten

 

Upplands flygflottilj, F16 söker Specialistofficer OR6-7 vid 152. Radio –och Radiolänkpluton vid 1615. Rörligt Radar- och Radiokompani


Befattningen erbjuder

Tjänsten
Sveriges kontroll av luftrummet är beroende av flygradio, sensorer och personal som är aktiva dygnets alla timmar, året om, över hela riket. Din uppgift som del av kompaniet är att tillse att flygradiotäckningen kompletteras, förtätas eller ersätts. Som specialistofficer på Radiopluton kommer du att ingå i en grupp av soldater, specialistofficerare och officerare. Dina kollegor i gruppen utgörs av sambandsbefäl, stridssjukvårdare, fordonsförare, understödsskyttar och höghöjdsarbetare. Oavsett om du önskar att vara sambandsbefäl eller gruppchef kommer det beredas möjlighet att fördjupa sig inom plutonens system, vilket är nödvändigt för att kunna handha och felsöka. För sambandsbefälet är det ett krav, för gruppchefen är det eftersträvansvärt. Gruppen behöver även lösa grundläggande soldatfärdigheter som grupps strid och taktiskt uppträdande.


Om enheten

Strilbataljon
Flygvapnets stridslednings- och luftbevakningsbataljon har till uppgift att ständigt bevaka svenskt luftrum och leda stridsflyg. Bataljonen bedriver skarp tjänst dygnet runt, året runt.

Rörligt Radio- och Radarkompani                             
Kompaniet är mobilt och har som uppgift att förtäta, komplettera och ersätta infrastruktur för flygradio och radar med rörliga system. Kompaniet kan med kort varsel förstärka radartäckningen, flygradiotäckningen och sambandet vid strategiska punkter över hela landet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
För att kunna lösa din tjänst kommer du att utbildas för att kunna handa plutonens system och fordon. Andra kompetenser inom SERE, fordon, vintertjänst, elektriska anläggningar och klättring kan tillföras i efterhand. Den dagliga verksamheten bedrivs huvudsakligen i Uppsala, F 16. Kompaniets uppgifter kan dock innebära att gruppen behöver genomföra arbeten var som helst i hela Sverige. Under dessa uppdrag arbetar du ofta långt bort från övriga delar av kompaniet. Som specialist kan du komma att leda omgruppering, upprättande, felsökning samt annan generell soldattjänst. Under arbetstid kommer du genomföra fysisk träning både enskilt och gemensamt. Du kommer ha möjlighet att sätta din prägel på träningen och leda träningspass för kompaniet.


KRAV
Kvalifikationer

 • Godkänd specialistofficersexamen
 • Genomförd militär grundutbildning med godkänt resultat
 • Godkänd FM FYSS krav. Tester genomförs innan anställning
 • B-körkort

  Personliga egenskaper

 • God samarbetsförmåga
 • Ansvarstagande
 • Ödmjuk

Vi söker dig som har genomfört militär grundutbildning samt specialistofficersutbildning och är inställd på att arbeta långsiktigt för Försvarsmakten. Du behöver inte ha en bakgrund inom samband; väl anställd på kompaniet kommer du att skickas på utbildningar så att du kan tillgodogöra dig de kunskaper som krävs för tjänsten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • C & CE-körkort
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med tekniska system
 • Fordonsmekaniker
 • Tekniskt intresserad


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt
Anställningsform
: Tillsvidareanställning, kan inledas med 6 mån provanställning
Personalkategori: SO/K
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Uppsala
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:
Plutonchef 152. Radio –och Radiolänkpluton, Maria Olofsson
Tel: 076-118 94 66, E-post: maria.olofsson@mil.se

För upplysning om rekryterinsprocessen kontakta:
HR-generalist, Amanda Rahlen
E-post: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 mars 2023
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Upplands flygflottilj - F 16
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan