HR-Generalist

Om tjänsten


Har du flerårig erfarenhet av konsultativt och verksamhetsnära HR-arbete och vill utvecklas i en myndighet i tillväxt? Här får du chansen att bli en del av en HR-avdelning som drivs av nyfikenhet, en ständig vilja att bli bättre och öppenhet för nya sätt att arbeta!

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker nu en HR-generalist med placering Enköping!

Om avdelningen

Som HR-generalist hos oss kommer du att vara en del av HR-avdelningens utveckling. Vi arbetar inom en expansiv myndighet där vi ständigt arbetar med att förbättra arbetssätt och metoder. I rollen som HR-generalist kommer du att ha din arbetsplats vid FMTIS stab och tillhöra HR-avdelningen. Vi är elva medarbetare inom stabens HR-funktion och du kommer att förstärka vårt team i Enköping.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rollen som HR-generalist är omväxlande och du kommer att arbeta brett inom hela HR-området. Ditt huvudsakliga fokusområde kommer att vara dagligt konsultativt stöd till förbandets chefer utifrån ett arbetsgivarperspektiv och bidra till att riktlinjer, avtal och lagar följs. Du kommer att vara kontaktperson till en eller flera av förbandets enheter och stötta i såväl operativa som strategiska HR-frågor. Utöver detta kan det förekomma ett eller flera fördjupningsområden inom någon av våra delprocesser: personalförsörjning, avtal- och arbetsrätt, lönebildning och organisatorisk och social arbetsmiljö.

Du kommer att ha stor frihet under ansvar. Till stor del tar du emot och driver ärenden självständigt. Vi värdesätter dina idéer, kunskaper och erfarenheter för att utveckla vår verksamhet.

Övningsverksamhet och utbildning är en naturlig del av tjänsten. Du kommer tillsammans med dina kollegor att öva inom personaltjänst och allmän stabstjänst i höjd beredskap.

Resor i tjänsten förekommer till viss del.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Konsultativt stöd till chefer inom delprocesserna personalförsörjning, avtal och arbetsrätt, lönebildning och organisatorisk och social arbetsmiljö.
 • Delta i enhetens chefs- och ledningsgrupp
 • Delta vid utvecklingen av ett eller flera fördjupningsområden inom HR.
 • Stödja verksamhetens chefer i förändringsarbete.

KRAV

Kvalifikationer

 • Universitets- eller högskoleexamen inom personal eller HR alternativt motsvarande inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Minst 3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete med konsultativt chefsstöd.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. 
 • Körkort, lägst B.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarstagande och duktig på att strukturera ditt arbete. Du har god förmåga att se helheten, göra prioriteringar samt ta initiativ utifrån verksamhetens behov. Du är relationsskapande, tydlig i din kommunikation och har förmåga att bygga förtroende. Att skapa goda relationer och samarbeten med chefer och medarbetare är din styrka. Du trivs i rollen som professionellt stöd och du drivs av att hjälpa andra att lyckas i sitt arbete.

Hög integritet och professionalitet är några av dina ledord.

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av att projektleda, driva och delta i utvecklingsprojekt inom HR
 • Erfarenhet av att arbeta med HR från statlig verksamhet

 

Övrigt
Civil befattning.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Anställningen är en tillsvidareanställning (provanställning om 6 månader tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten).
Stationeringsort: Enköping.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Förfrågningar angående befattningen och rekryteringsprocessen kan göras till
HR-chef Gunilla Lindsmyr samt HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino. Båda nås på telefon via växeln 019- 39 35 00.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO, Per Lohman,
OFR/S, Martin Sparr,
SEKO, Matz Felix,
OFR/O, Martin Strömquist,
Samtliga nås på telefon 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-22. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 mars 2023
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan