Nätverkstekniker

Om tjänsten

Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst. Vill du vara med och utveckla den verksamheten? Vi söker nu flera medarbetare som vill arbeta med utveckling och vidmakthållande av IT- infrastruktur inom MUST. Tillsammans med oss inom sektionen, bidrar ni till att en effektiv informationshantering kan bedrivas, såväl kortsiktigt som långsiktigt.

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till en ökad säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina kunskaper. Vi ger dig möjlighet till certifieringar inom relevanta områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer huvudsakligen att arbeta med utveckling, design och förvaltning av säkra kommunikationslösningar och nätverksinfrastrukturer. I arbetet ingår också driftstöd och att hålla utbildningar för tekniker och slutanvändare. Arbetet är omväxlande och för att lyckas i din roll arbetar du tillsammans med erfarna kollegor. I arbetsuppgifterna ingår också att delta och ge stöd till kontorets övriga verksamhet. Beredskapstjänstgöring och resor kan förekomma.

Vem är du? 
Våra medarbetare har olika bakgrund men med ett gemensamt intresse och kunskap inom nätverksteknik. Du uppskattar att både självständigt och i samarbete med andra, anta utmaningar och förmedla lösningar. Detta innebär god förmåga att både sätta dig in i, och dokumentera, olika verksamheter och tekniska lösningar. Det är också viktigt att vara flexibel
för att kunna hantera förändrade förutsättningar. Som person är du trygg i dig själv, med stor integritet och är naturligt säkerhetsmedvetenhet. Du är en nyfiken och kreativ person som kan uppnå ett stort förtroende hos såväl interna som
externa kunder och uppdragsgivare.

Kvalifikationer

 • Akademisk/eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverk och
  datakommunikation, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper som kan bedömas
  likvärdiga.
 • Minst 3 års relevant yrkeserfarenhet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Körkort B

Meriterande

 • Certifieringar inom CISCO produkter
 • Erfarenhet från IT-infrastruktur från Försvarsmakten eller annan myndighet inom
  totalförsvaret
 • Kunskaper inom informations-/ IT-säkerhet
 • Erfarenhet av IT-Projektledning
 • Erfarenhet av att ta fram design av IT-infrastrukturlösningar.
 • Erfarenhet av att arbeta med IP-baserade nät, ha djup förståelse för funktion samt konfiguration av Cisco routrar, Cisco switchar, brandväggar, VPN och logghantering, VTC, IP-telefoni m.m.
 • Goda kunskaper inom Linux/Unix-miljö

Övrigt
Urval kommer att ske löpande. Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att
genomföras på slutkandidat.
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100%, heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Snarast efter överenskommelse

Frågor om befattningen eller rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ” Nätverkstekniker IHK” i ämnesraden.

Fackliga representanter är Anders Markow (Saco-S), Roger Eriksson (OFR/O), Katarina Kruse (SEKO), samt Maria Ekelund (OFR/S). De nås via 08-788 75 00 (växel).

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-30. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för en befattning hos oss.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 02 mars 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan