Fysioterapeut/Ergonom till Försvarshälsan på Skaraborgs Flygflottilj, F7

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Försvarsmaktens som arbetsplats är varierande utifrån individens uppgift vilket gör att vårt stöd till individen kan se väldigt olika ut. Klientunderlaget utgörs av både militär- , civil- och pliktad personal. Yrkesrollen ställer krav på specialiserade kunskaper inom områdena belastningsergonomi, idrottsmedicin, fysioterapeutisk behandling samt träning, både teoretiskt och praktiskt. Du arbetar både självständigt, i team med Försvarshälsans personal samt tillsammans med andra yrkeskategorier på förbandet. Du arbetar huvudsakligen på ditt hemmaförband men du skall också vara beredd på att stötta annat förband eller göra insats utomlands. De promotiva och preventiva synsätten ska genomsyra allt arbete.

Om enheten
Försvarshälsan är en inbyggd företagshälsovård med Försvarsmakten som uppdragsgivare. Vi är en resurs både för arbetsgivaren och för arbetstagaren, vi bedriver företagshälsovård och är aktiva i försvarsmaktens hälsofrämjande arbete. Vi bedriver också arbetsrelaterad hälso- och sjukvård för rekryter och anställda, upprätthåller sjukvårdsberedskap vid militära övningar samt är en integrerad del i förbandens samlade insatser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som fysioterapeut inom Försvarshälsan har du en mycket viktigt roll i vårt uppdrag att främja hälsa, förebygga ohälsa och skapa goda och säkra arbetsplatser. Du kommer stödja Garnisonens medarbetare att uppnå så goda fysiska förutsättningar som möjligt att utföra sina uppgifter. Du kommer även arbeta med mottagning för värnpliktiga under deras grundutbildning, rådgivning till anställda och arbetslivsinriktad rehabilitering. Även uppdrag på grupp- och organisationsnivå kan förekomma i form av exempelvis rådgivning och utbildning.


KRAV
Kvalifikationer

  • Legitimerad fysioterapeut med flera års yrkeslivserfarenhet inom företagshälsovård eller i verksamhet med inriktning mot rörelseapparatens skador/sjukdomar alt. verksamhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både engelska och svenska
  • God förmåga att leverera i digitala verktyg
  • B-körkort

Personliga egenskaper
Du är trygg i din yrkesroll, lyhörd och initiativrik. Du har ett intresse för individer i arbetslivet, helhetssyn och ser möjligheter för att kunna möta de olika behov som uppstår i vår verksamhet. Vi ser att du är en lagspelare med god social kompetens och en bra samarbetsförmåga. 

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE 

  • Vidareutbildning inom belastningsergonomi.
  • Utbildning och erfarenhet inom ortopedisk medicin.
  • Utbildning och erfarenhet inom idrottsmedicin.
  • Utbildning och erfarenhet av att hålla utbildningar samt rådgivning.
  • Organisationskännedom och /eller erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten

Övrigt
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Tjänsteresor kan förekomma därav krav på körkort

Anställningsform:Tillsvidareanställning Verksamheten bedrivs till allra största del på dagtid med fria helger och veckoslut men annan arbetstid kan förekomma. Provanställning på sex månader tillämpas Sysselsättningsgrad:CVAT, heltid,
Arbetsort:Såtenäs
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Urval och intervjuer:
Intervjuer kommer att genomföras vid Skaraborgs Flygflottilj, F7.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef Försvarshälsan Såtenäs Jennie Sterner, 0510-47 72 39, jennie.sterner

Fackliga företrädare:
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510- 47 74 63
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704-614400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510-477463

SEKO, Erling Svensson, tfn 072-9811659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-16. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

_____________________________

Särskilt om personuppgiftsbehandling i LIME CRM

När du söker denna tjänst innebär det att Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter. För information om hur Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter; https://www.forsvarsmakten.se/sjukvardspersonal.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 mars 2023
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-04-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan