Flygstaben rekryterar Chef Specialflygdetaljen till TVA

Om tjänsten

Har du erfarenhet som chef och vill leda ett kompetent team? Är du van att planera och utföra tekniska bedömningar? Är du prestationsorienterad samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt?

Om tjänsten

Teknik- och vidmakthållandeavdelningen (TVA) är Flygvapnets teknikkontor som ansvarar för fortsatt luftvärdighet och underhållsproduktion, modifieringsverksamhet och tekniska frågor för alla flygmaterielsystem i Flygvapnet. En del av TVA finns i Linköping, där vi bl. a organiserar 1.TVS. Vi söker nu en chef till specialflygdetaljen. Är du den vi söker?

Specialflygdetaljen ansvarar för flygplansystem 100 (SAAB 340), 102 (Gulfstream) samt 106 (Global 6000). Försvarsmakten är inne i en stark tillväxtperiod och organiseras nu för att möta framtidens krav. Vi erbjuder ett utmanande, utvecklande och inspirerande arbete!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Leda och följa upp vidmakthållandet av fpl 100, 102 och 106 på systemnivå mot beslutad kravnivå
 • Remisser, rapporter och utredningar inom vidmakthållandeområdet och föreslå åtgärder för bibehållande av kravställd funktionalitet och säkerhet
 • Upprättande och uppföljning av avtal, som exempel tjänste- och anskaffningsavtal
 • Ansvarar för beställningar av externa tjänster inom vidmakthållandeområdet
 • Budgetansvar för vidmakthållande
 • Ansvarar för beredning av beslut om avveckling

Kvalifikationer

 • Erfarenhet som chef
 • Flygtekniker, relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig av arbetsgivaren
 • Minst 5 års erfarenhet av arbete inom relevant materielområde vid teknisk stab, på förbandsnivå eller motsvarande civil erfarenhet
 • Erfarenhet av arbete med driftuppföljningssystem inom flygområdet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort

Meriterande

 • Familiseringskurs Specialflyg
 • Erfarenhet av arbete med processerna inom FM/FMV materielproduktion, materielförsörjnings- och underhållproduktion
 • Stor erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens stödsystem inom flygområdet
 • Goda kunskaper om regelverken inom militär luftfart

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ansvarsfull, strukturerad, noggrann och har ett bra ordningssinne. Du har en god social kompetens och har lätt för att ta kontakt med människor.  Du ser helheten och vet vad som behöver göras, är flexibel och tar initiativ. Vi söker dig som har förmåga att arbeta i team såväl som självständigt. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är viktigt att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en civil tillsvidareanställning. En nyanställning inleds med sex månaders provanställning. Omfattning 100 %. Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Resor i tjänsten förekommer med kortare eller längre tjänstgöring på annan ort såväl nationellt som internationellt.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Chef 1.TVS övlt Bo Svedevall 070-568 94 75 eller
Stf C 1.TVS Måns Atlas 076-86565 53.

Arbetsort
Linköping

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O
Anders Wedin

Försvarsförbundet OFR/S
Caroline Nilsson

SACO 
Borka Hedlund Medjed

SEKO
Jan Salomonsson

Samtliga nås via FM växel 08-788 75 00.

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.
I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 mars 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Flygstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan