Säkerhetshandläggare till Försvarsmaktens HR Centrum

Om tjänsten

Vill du vara med och göra Försvarsmakten till Sveriges bästa arbetsgivare och bidra till ett starkare försvar? Har du ett stort intresse för säkerhet och säkerhetstjänst och trivs med att arbeta verksamhetsnära där du får använda dina strategiska och analytiska egenskaper? Då kan tjänsten som säkerhetshandläggare till Försvarsmaktens HR Centrum vara något för dig. Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete inom säkerhetstjänst där du får möjlighet att arbeta med hela förbandet Försvarsmaktens HR Centrum (FM HRC).

Om enheten
Befattningen säkerhetshandläggare tillhör stabens säkerhetsavdelning, som även har en signalskyddschef och en IT-säkerhetschef. som rapporterar till förbandets säkerhetschef. Avdelningen ska växa och vi söker därför nu två säkerhetshandläggare. Din bakgrund kan vara både junior eller senior. På avdelningen arbetar vi både självständigt och i nära samverkan inom teamet. Oavsett din bakgrund så har du möjlighet att komma in i arbetet och utvecklas över tid i din roll, inte minst genom utbildningar.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du jobbar förebyggande och aktivt med förbandets säkerhetsskydd. I befattningen ingår uppgifter gällande säkerhetsskyddsanalyser, säkerhetsplanering samt uppföljning och rapportering. En stor del av arbetet består av att skapa struktur och dokumentation. En viktig del av arbetet består av rådgivning i kontakt med förbandets chefer och medarbetare inom förbandets olika verksamheter.  Arbetet kräver en god samverkan inom såväl det egna förbandet, som i dialog med resten av myndigheten.

Du kommer även att genomföra säkerhetsrapportering och rapportering av skyddsvärd samt säkerhetshotande verksamhet. Du genomför utredningar av inkomna säkerhetsrapporter samt uppgifter kopplade till registerkontroll. Tillsammans med andra kollegor från säkerhetsavdelningen genomför du säkerhetsrelaterade utbildningar mot förbandets medarbetare och chefer. Merparten av arbetsuppgifterna sker på arbetsplatsen.


KRAV
Kvalifikationer
 • Gymnasial utbildning med godkända slutbetyg
 • Erfarenhet av administration och handläggning inom liknande område
 • Erfarenhet av att arbeta med säkerhetstjänst
 • God systemvana
 • Körkort B
 

Personliga egenskaper

Du är en person som utför dina arbetsuppgifter med stor noggrannhet tillsammans med din höga säkerhetsmedvetenhet. Du är en god administratör och utför och driver enskilt de arbetsuppgifter för vilket detta kräver. I rollen krävs en analytisk och samtidigt strategisk förmåga vilket du tillämpar för att identifiera problem och ge förbättringsförslag åt verksamheten. Samtidigt som du har hög intregritet samarbetar du med dina kollegor för att nå dina mål och har lätt för att knyta sociala kontakter. Du håller i utbildningar och kan på ett tydligt och enkelt sätt förmedla och förklara de riktlinjer och styrningar som gäller inom säkerhetstjänst.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE
 
 • Akademisk examen
 • Arbetslivserfarenhet från Försvarsmakten
 • Utbildning inom militär säkerhetstjänst
 • Arbetslivserfarenhet av myndighetsarbete


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare anställning som inleds med en 6 månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Övrigt: Tester förekommer i rekryteringsprocessen


För upplysningar om befattningen kontakta:
Avdelningschef SÄK Carin Hall tel, 072-396 73 24

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-Generalist Sofie Fastlund, tel 070 836 14 71

Fackliga företrädare:
SACO: Camilla Robertsson

SEKO: Åsa Karlsson

OFR/S: Kjell Tetzlaff

OFR/O: Arne Andersson

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel: 08 – 788 75 00.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-06. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 mars 2023
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-04-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan