CRM-kommunikatör till Försvarsmaktens HR-Centrum

Om tjänsten

Är du en initiativtagande och strukturerad person som gillar att skriva målgruppsanpassad kommunikation? Då kanske den här rollen är något för dig.

Om enheten

Rekryterings- och antagningsenheten på Försvarsmaktens HR-Centrum består av 60 medarbetare fördelade på fyra olika avdelningar. Avdelningarna är Militär grundrekrytering, Relation- och kommunikation, Rekrytering- och karriärstöd samt Analys och stöd.

Som CRM-kommunikatör tillhör du Relation- och kommunikationsavdelningen, vilken består av ca 20 medarbetare. Avdelningen har till uppgift att utveckla riktad och personlig kommunikation i rekryteringssyfte. Målet är att skapa starka och varaktiga relationer i syfte att rekrytera och behålla framtida medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som CRM-kommunikatör (formellt benämns befattningen som handläggare marknadskommunikation) är du en del av ett team som ansvarar för relationsskapande kommunikation i Försvarsmaktens CRM-verktyg Mitt Försvarsmakten. Via Mitt Försvarsmakten får kandidater målgruppsanpassad kommunikation utifrån sina angivna intressen.

Du kommer att planera och skapa kommunikation i CRM-verktyget, vilket även inkluderar att bygga kommunikationsflöden för att skapa en kundresa som driver kandidater framåt. I nära samarbete med verksamheten säkerställer du att kommunikationen följer Försvarsmaktens strategiska kommunikationsinriktningar, grafiska profil och håller en enhetlig tonalitet.

Du samverkar primärt med medarbetare inom avdelningen men är även en viktig kontaktyta mot beställare inom Försvarsmakten. I rollen ingår också att stödja och utbilda användare inom relationshantering och praktiskt arbete i CRM-systemet.

KRAV

Kvalifikationer

 • Akademisk examen på minst kandidatnivå inom marknadsföring eller kunskaper/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Ett par års erfarenhet av målgruppsanpassad relationsskapande textproduktion.
 • God kommunikationsförmåga och känsla för språkuppbyggnad samt mycket god förmåga att skriva och korrekturläsa texter på svenska.

Personliga egenskaper

Du är strukturerad, noggrann och har koll på det administrativa samtidigt som du är serviceinriktad. Du är van vid att arbeta självständigt men trivs bra med att jobba i team nära andra. Du har lätt  att ta till dig nya arbetssätt och IT-system.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, lämplighet och uppnådda resultat inom motsvarande verksamhetsområde.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av att skapa kommunikation i ett CRM-verktyg
 • Erfarenhet av att jobba i Dynamics Marketing
 • Erfarenhet av att skriva kommunikation i rekryterande syfte

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

För upplysningar om tjänsten kontakta:
Tf avdelningschef Jenny Högström,0723-868635, jenny.hogstrom@mil.se
Marknadskommunikatör Ingrid Wahlfried, ingrid.wahlfried@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta: 
HR-generalist Elin Bevin, elin.bevin@mil.se.

Fackliga företrädare:
SACO – Camilla Robertsson 
SEKO – Åsa Karlsson
Försvarsförbundet, OFRS – Kjell Tetzlaff
OFRO – Arne Nilsson 

Samtliga nås via FM växel: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-29. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och dokumenterade utbildningar. I ditt personliga brev motiverar du varför du är lämpad för tjänsten. 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens HR-centrum skapar förutsättningar för Försvarsmaktens operativa förmåga och ett starkare försvar genom att säkerställa resurs- och HR-tjänster som tillgodoser förbandens behov.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/fmhrc

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 06 mars 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan