1.CBRN-kompaniet söker soldater och instruktörer

Om tjänsten

 1.CBRN-kompaniet växer och söker därför flertalet drivna individer för anställning som instruktör eller CBRN-operatör. Rekrytering sker mot befattningar inom CBRN-spaning, CBRN-sanering, ledning samt instruktörer vid vår värnpliktsutbildning. Denna annons gäller samtliga av dessa inriktningar och i dialog kommer vi överens om vilken som skulle passa bäst för dig.

Vilka är vi? Totalförsvarets skyddscentrum (SkyddC) i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot CBRN-händelser – kemiska, biologiska, radiologiska och nukleära hot. 1.CBRN-kompaniet är Försvarsmaktens främsta resurs inom CBRN-området och vår personal tränas för att kunna lösa uppgifter med hög grad av komplexitet, till vardags såväl som vid kris och krig. Utöver beredskap och insatser leder kompaniet även värnpliktsutbildning för att krigsplacera soldater i armén, marinen och flygvapnet.

Det vi kan erbjuda är en varierande vardag där du kan använda ditt driv och engagemang för att göra skillnad. Eftersom vi just nu expanderar är dessutom förutsättningarna goda för dig som är intresserad av en fortsatt karriär som chef eller officer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som CBRN-soldat

· Tjänstgöring som CBRN-soldat vid lednings-, CBRN-spaning- eller saneringsgrupp vid 1.CBRN-kompanet

· Övningar och träning för att bygga djup kunskap inom ditt specialistområde

· Beredskap och nationella insatser med kort inställelsetid

Huvudsakliga arbetsuppgifter som instruktör vid värnpliktsutbildningen

· Att tillsammans med ett befälslag om 3-6 individer utbilda en värnpliktig CBRN-enhet

· Utveckla dina färdigheter genom fördjupad utbildning, tex. skjutledare, närkamp, CBRN

Kvalifikationer

· Godkänd militär grundutbildning (värnplikt/GU)


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, engagerad och ansvarstagande. Vi ser gärna att du är driven, gillar utveckling och att lära dig nya saker. Du har en god förmåga att samarbeta med andra mot gemensamma mål och trivs att arbeta i grupp såväl som enskilt. I din yrkesroll är du flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter självständigt och tillsammans med dina arbetskamrater. Du är engagerad i ditt arbete och tar ansvar för att lösa uppgifter och leverera ett gott resultat. 

Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

· Genomfört värnplikt med CBRN-inriktning

· Godkänd gruppbefälsutbildning

· B-körkort

· Militära förarbevis terrängbil och lastbil

Övrigt

Anställningsform och sysselsättningsgrad: Tidsbegränsad anställning enligt GSS/K. Heltid. Tjänsten inleds med en 6 månaders provanställning.   

Arbetsort: Umeå

Individuell lönesättning tillämpas. 

Tillträde enligt överenskommelse.


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-14. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. 

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Kn Tobias Lindgren

HR-chef: Fredrik Andersson

Fackliga representanter

OFR/O Marcus Nygren
OFR/S Per Eriksson
SEKO Mattias Jonsson
SACO-S Erik Johansson

Samtliga nås via växeln på 090-17 55 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 mars 2023
  • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
  • Förband: Totalförsvarets skyddscentrum – SkyddC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-04-14

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan