HR-specialist med inriktning rehabilitering/samtalsstöd till A 8

Om tjänsten

Bodens Artilleriregemente A 8 är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning och Close air support. Vid regementet finns en stab, Artilleriets Stridsskola och en artilleribataljon. A 8 är placerat i Boden och innehar idag ca 300 heltidsanställda. Vi står inför en stor tillväxt och söker dig som vill vara med på denna resa.

Som anställd inom Försvarsmakten erbjuds du bland annat ett varierande arbete, fysisk träning på arbetstid och möjlighet till flextid- samtidigt som du är med och bidrar till Sveriges försvarsförmåga.

Om enheten
Vi söker en vikarierande HR-specialist med inriktning rehabilitering/samtalsstöd till Bodens Artilleriregemente t.o.m. 2024-11-30. Som HR-specialist tillhör du HR- avdelningen, vilken är en av sex avdelningar vid regementsstaben. Det är regementsstabens uppgift att planera, leda och följa upp regementets verksamhet samt stödja regementsledningen i beslutsfattande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som vikarierande HR-specialist kommer du till stor del att arbeta med personalsociala frågor som rör värnpliktig och anställd personal. Du bidrar också till utvecklingen av det hälsofrämjande och förebyggande arbetet för hela förbandet.

I ditt arbete kommer du:
- Ge konsultativt stöd till chefer och medarbetare i samband med arbetsanpassning och rehabilitering för värnpliktiga samt anställd personal, där du är ett stöd i upprättandet av utredning, planering, uppföljning samt avslut.
- Delta vid granskningsnämnd, som stöd till arbetsgivare och värnpliktig.
- Genomföra stödsamtal.
- Genomföra personutredningar.
- Ingå i förbandets krisstödsgrupp.
- Medverka i arbetsgrupper samt vid utbildnings- och informationsinsatser.
- Utbilda chefer i arbetsanpassning och rehabilitering.
- Vara kontaktyta i samarbete med andra personalgrupper och samverka med andra aktörer som kommun, landsting, Plikt- och prövningsverket, Försäkringskassa, Kammarkollegiet etc.
- Informera om försäkringsfrågor.

KRAV
Kvalifikationer
- Socionomexamen, personal och arbetslivsprogrammet eller annan universitetsexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Erfarenhet av stödsamtal
- Goda kunskaper i Office-paketet
- B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann och strukturerad. Du är bra på att bygga förtroendefulla relationer samt uttrycker dig väl i tal och skrift. Det är av yttersta vikt att du besitter en hög integritet och personlig mognad. För att du ska trivas hos är det viktigt att du har flexibelt förhållningsätt då arbetet innebär att du växlar mellan olika arbetsuppgifter. På din arbetsplats fungerar du väl i grupp samtidigt som du är bra på att arbeta självständigt och ta initiativ.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE 
- Erfarenhet av arbete med rehabilitering
- Goda kunskaper inom dokumentation
- Utredningserfarenhet
- Tidigare arbete inom statlig myndighet

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: vikariat till och med 2024-11-30
Sysselsättningsgrad: heltid
Arbetsort: Boden
Tillträdesdatum: snarast eller enligt överenskommelse

Internutbildning och resor förekommer i tjänsten. Arbetstider är främst dagtid, men kvälls- och helgjobb kan förekomma. Tjänsten är civil och den kan komma att innebära en krigsplacering. För att kunna uppfylla Försvarsmaktens krav på fysisk standard ingår fysisk träning som en del av dina arbetsuppgifter.

För upplysningar om befattningen kontakta:
HR-chef Kristina Pettersson, 072-395 41 98, kristina.pettersson@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Rekryteringskoordinator Tova Pettersson, 073-093 58 06, tova.pettersson@mil.se

Fackliga företrädare:
Ordförande Seko Försvar Boden: Susanne Thunberg, 070-951 62 88
Ledamot Försvarsförbundet Boden: Liz Lovag, 073-673 51 82

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Bodens Artilleriregemente, A 8, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål på långa avstånd och med hög precision. A 8 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 mars 2023
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Bodens Artilleriregemente - A 8
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan