Logistikassistent - Militärhögskolan Halmstad - Administratörsjobb i Halmstad

Om tjänsten

Militärhögskolan Halmstad söker Logistikassistent med placering vid Stabsenheten på MHS H, befattningen är civil tjänst med placering tillsvidare.

Om tjänsten

Militärhögskolan Halmstads Stabsenhet är en liten enhet bestående av funktionerna J1-9. I dessa funktioner finns många singelkompetenser som verkar i många olika roller och verksamhetsområden. Detta innebär att befattningen kan komma att kräva arbete inom flera olika roller, funktioner och projekt inom såväl MHS H stabsenhet som hela Militärhögskolan Halmstads verksamhet. Som logistikassistent blir du en del av stabens logistikfunktion och kommer att arbetsledas av logistikchefen vid MHS Halmstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Stabsenhetens logistikfunktion (J4) bedriver och ansvarar för stödverksamhet till skolans samtliga enheter, hela året inklusive sommaren. Som logistikassistent kommer du ingå i ett team som tillhandahåller stöd till skolans fyra enheter, både internt på skolan, men även externt mot andra organisationsenheter inom Försvarsmakten samt Högkvarteret.

Tjänsten innebär bl.a. att hantering av matbeställningar, transportbeställningar, beställning av IT-materiel, mobiltelefoni samt förnödenhetsförsörjning. Till arbetsuppgifterna hör också stöd till enhetens personal och verksamhet avseende inköp, lokaler, materielhantering, IT-stöd, stöd med konfiguration och support av Apple mobiltelefoner och surfplattor samt transporter.

Under övningar, både inom och utom landet, kan tjänsten även innebära stöd till övningsledningen både innan och under genomförandet med t.ex. komendantur och administration av förnödenheter, förläggningar samt transporter.

Tjänsten kan även omfatta ansvar för eller uppföljning av enhetens lokaler och materiel, såsom lektionssalar, fordon, vapenkassuner, förråd, IT-materiel, förbandsutrustning etc.

Kvalifikationer

 • Gymnasial examen
 • Goda IT-kunskaper
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Arbetslivserfarenhet inom administration.
 • B-körkort

  Särskilt meriterande

 • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
 • Mycket goda kunskaper i MS Excel
 • Erfarenhet av att arbeta i Försvarsmaktens systemstöd PRIO
 • God förmåga att hantera/konfigurera Apple’s produkter
 • Erfarenhet av att leda mindre projekt
 • God förmåga av att använda och koppla in videomötesutrustning
 • Utbildning samt färdighet i redovisningssystemen LIFT lokal

Meriterande

 • Arbetslivserfarenhet inom administration eller motsvarande
 • Viss känsla för dekoration

Personliga egenskaper
Arbetet kräver att du har mycket god samarbetsförmåga, är stresstålig, noggrann och har en förmåga att prioritera arbetsuppgifter, samt att arbeta enskilt. Vidare har du förmåga att framträda inför grupp, ett gott ordningssinne samt en vilja att lära och utvecklas. Som person är du social och serviceinriktad då arbetet innebär att du samverkar dagligen med bland annat befäl/lärare, elever och andra intressenter inom garnisonen. Du är som person framåtriktad och initiativtagande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare på heltid, provanställning tillämpas.

Arbetsort: Halmstad

Tillträde: Snarast/enligt överenskommelse

Resor i tjänsten kan förekomma.

Bärande av uniform kan förekomma.

MHS H verkar för ökad mångfald och jämställdhet, därför tillämpar MHS H positiv särbehandling.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

  

För närmare upplysningar om tjänsten kan du ringa eller maila:
Håkan Björck, C J4, Logistikchef, STABE, 070-675 01 86  hakan.bjorck@mil.se

Fackliga företrädare:

OFR/O Johan Douglas

SACO, Mattias Johansson

OFR/S, Roland Kramer

 

Samtliga nås via växeln, tel. 035-266 20 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Militärhögskolan i Halmstad (MHS H) utbildar blivande specialist- och reservofficerare för Försvarsmaktens krigsförband. Dessutom utbildas erfarna specialistofficerare mot högre specialistofficersbefattningar. Militärhögskolan Halmstad leder också Försvarsmaktens utveckling av ledarskap och pedagogik och stödjer Försvarsmaktens högkvarter med programledning av utbildningar och ledning av grundutbildning under totalförsvarsplikt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 mars 2023
 • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
 • Förband: Militärhögskolan Halmstad – MHS H
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan