Kalibrerare

Om tjänsten

 

Vill du vara med och bidra till Sveriges försvarsförmåga? Har du ett tekniskt intresse eller erfarenhet av kalibrering, mätmaskiner och el-instrument? Då kan detta vara ett utvecklande arbete för dig!

Försvarsmakten växter och vi söker just nu kalibrerare till vår Markverstad i Skövde.

Vad kan vi erbjuda?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både möjlighet att ta eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Markverkstad Skövde är en avdelning inom FMTS Markverkstad med cirka 175 medarbetare.
Vi utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning.

 

För mer information om vad Markverkstaden gör kolla in denna länk: Film Markverkstaden

 

Arbetsuppgifter
Som kalibrerare kommer du att utföra kalibrering och justering av mekaniska och elektriska mätdon såsom momentnycklar, kvadranter, mikrometrar, pneumatiska, hydrauliska, manometrar, multimeter och amperemätare. Arbetet utförs huvudsakligen ute hos kund, men även till del i egen verkstad.

Exempel på övriga arbetsuppgifter som ingår:

 • Mekanisk reparation av tex prismor
 • Kontroll av lyftredskap
 • Vibrationsmätning av handhållna verktyg

 

Då arbetet till stor del bedrivs ute hos kund medför det ca 60-70 resdagar per år. På avdelningen arbetar idag 4 personer varav en är lagsamordnare. Du rapporterar till detaljchefen på Teknik. 

Kvalifikationer

 • Två- eller treårig teknisk gymnasial utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av arbete med el-instrument
 • Du kommunicerar obehindrat både på svenska och engelska
 • B- körkort
 • Kunskaper i excel

 

Personliga egenskaper
Du är en lagspelare som arbetar lika bra självständigt som i grupp. Som kalibrerare är du flexibel och ansvarstagande, då arbetet till stor del går ut på att samarbeta med kunder och kollegor både internt och externt är det också viktigt att du är serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Du behöver ha ett strukturerat arbetssätt samt fokus på hög kvalitet i hela arbetsprocessen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

 • Utbildning inom mätteknik och/eller mätdon
 • Arbete med lyftredskap och kontroll av dessa
 • Arbete med vibrationsmätning av handhållna verktyg
 • Kunskaper i SAP
 • C, CE- körkort

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning Sysselsättningsgrad: heltid, dagtid
Arbetsort: Skövde
Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.
Tjänsten är en civil befattning.

Upplysningar om befattningen
Detaljchef Nicola Ishaq 076-608 41 49

Information om rekryteringsprocessen
HR Johanna Jansson 073-334 24 00

 

 

Fackliga företrädare
SACO: Håkan Eliasson
OFR-S: Tony Svensson
SEKO:  Jörgen Jansson, Irene Ström
OFR-O: Anders Norén

Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-05-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 08 mars 2023
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan