Kontinuerligt tjänstgörande gruppchefer och soldater (GSS/K) vid Wilska kompani, Skaraborgs regemente P 4 i Skövde

Om tjänsten

Wilska kompani är ett stående krigsförband med anställd personal placerad vid Skaraborgs regemente P 4 i Skövde. Kompaniets huvudsakliga uppgift är att:

Träna inför samt genomföra militära operationer nationellt såväl som internationellt. 


Om kompaniet

Vi erbjuder ett arbete med utmaningar, omväxling, kamratskap och personlig utveckling utgör en central del av verksamheten. Vi är en resurs för högre chef som kan lösa uppgifter i hela konfliktskalan. Tillgänglighet och ett lösningsfokuserat förhållningssätt definierar oss. Den fysiska förmågan är en del av tjänsteutövandet och således viktig faktor. Träning genomförs ett flertal timmar i veckan under arbetstid, även det generella tjänsteutövandet är av fysisk karaktär.

Hos oss får du möjligheten att vara en del av ett förband som i det yttersta skall värna om demokratin, mänskliga rättigheter och människors lika värde. Du skall vara beredd på att stå i beredskap samt att tjänstgöra både nationellt och internationellt. 


Personliga egenskaper

Vi söker nu dig som vill bli kontinuerligt anställd soldat. Soldatyrket är av mycket omväxlande karaktär och ställer stora krav på den fysiska och psykiska prestationsförmågan. Att tycka om arbete i grupp är en självklarhet för dig som vill jobba här. Stor vikt komer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


KRAV
Kvalifikationer

 • Godkänd militär grundutbildning
 • Coopertest 3km 13:30 samt multitest 300 poäng


Meriterande

 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten
 • Militärt förarbevis
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring
 • Grundutbildad på Stridsfordon 90


Övrigt

Anställningen är en tidsbegränsad anställning (Lag 2012:332 om vissa försvarsmaktsanställningar) om max 8+4 år och inleds med en provanställning om 6 månader. 
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Skövde
Tillträdesdatum: 2023-08-07 eller enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas. 


För upplysningar om befattningen och/eller rekryteringsprocessen kontakta:

Stabsgruppchef Alva Kullenberg p4-wilska-rekrytering@mil.se, nås via växeln på tel 0500-46 50 00.


Fackliga företrädare:

OFR/O: Niclas Schöld


OFR/S: Helena Astanius


SEKO-F: Lola Ahlgren


Samtliga nås via växeln på tel 0500-46 50 00.

 
Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-04-24. Din ansökan ska innehålla gymnasiebetyg, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för befattningen.

Fystester och intervjuer är planerade att genomföras v.320 och v.321.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4 har verksamhet från Älvdalen i norr till Remmene i söder. Ledningen sitter i Skövde där huvuddelen av värnpliktsutbildningen sker. Regementets uppgift är att rekrytera och utbilda värnpliktiga och personal till två pansarbataljoner, ett tungtransportkompani och ett brigadspaningskompani. P 4 ansvarar också för en brigadstab som vid kris och krig ska leda stora delar av arméns förband.

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/p4

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, på hemmaplan såväl som runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 20 mars 2023
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan