Chef SOU-sektionen (OR-8)

Om tjänsten

Om tjänsten 
Försvarsmaktens Tekniska Skola, FMTS, ligger i Halmstad och är Försvarsmaktens skola för teknisk utbildning och utveckling. Skolan utbildar gruppbefäl soldater, sjömän, blivande yrkesofficerare och civila för teknisk tjänst till hela Försvarsmakten. Alla försvarsgrenar – armén, marinen och flygvapnet – finns representerade vid skolan. 

Befattningen som chef SOU-sektionen är placerad på Linjeavdelningen vid Utbildningsenheten FMTS i Halmstad. Linjeavdelningen är sammanhållande för den programbundna utbildningen inom teknisk tjänst mot både OR och OF. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Huvuduppgiften är att genomföra specialistofficersutbildningen teknisk tjänst med samtliga inriktningar. Som sektionschef ansvara du för egen personal samt leder och fördelar arbetet inom egen sektion. Du kommer att ansvara för planering, budgetering, genomförande och uppföljning av utbildningen. Du upprätthåller förbandskontakter kopplat mot både utbildningen och kommande anställningar för eleverna. Du förväntas också på längre sikt bidra till utveckling av utbildningen.  

Kvalifikationer
Tjänsten är på nivå Förvaltare, OR8 

Meriterande kvalifikationer
- Erfarenhet som kurschef alternativt chef på plutonsnivå 
- Erfarenhet av Försvarsmaktens utbildningssystem 
- Erfarenhet av ledarskap i Försvarsmakten 

Personliga egenskaper
- God förmåga att strukturera, planera och ta ansvar för eget arbete 
- Hög nivå av engagemang och vilja till att bidra till elevers utveckling 
- God förmåga att uttrycka sig pedagogiskt i tal och skrift 
- God samarbetsförmåga 

I urvalet till tjänsten kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. 
Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Major David Bengtsson, chef Linjeavdelningen 
david.bengtsson@mil.se, 070-413 51 15 

Fackliga företrädare nås via växeln 08-788 75 00 
SACO:  Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer  
SEKO:  Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare  
Arbetsort: Halmstad, i tjänsten kommer du att genomföra enstaka resor. 
Beräknat startdatum: Snarast eller efter överenskommelse. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
---------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 mars 2023
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan