Sektionschef S2, 2.Helikopterskvadron

Om tjänsten

Är du intresserad av en tjänst vid Försvarsmaktens största helikopterskvadron? Vill du vara en  viktig del av Sveriges helikopterförmåga vid krig och kris? Nu har vi en plats för dig – andra helikopterskvadron rekryterar en sektionschef för S2.

Om enheten
Förbandet är en av Försvarsmaktens Helikopterflottiljs fyra helikopterskvadroner. Skvadronen har en markoperativ inriktning, vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst armén med lufttransporter av personal och materiel för att öka markförbandens rörlighet. Skvadronen har även i uppgift att understödja polisens insatsenheter med lufttransporter. Dessutom stödjer vi civila myndigheter med bland annat brandsläckning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap dygnet runt, året runt. Tjänsten sektionschef S2 ingår i staben som ansvarar för att planering och ledning av skvadronen där S2 sektionen ansvarar för skvadronens underrättelse-, säkerhets- och telekrigstjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Chef S2 leder sektionen S2. Som chef ansvarar du för personaladministrativa arbetsuppgifter samt leder och inriktar skvadronens underrättelse- och säkerhetsarbete. Som C S2 är du ansvarig och leder säkerhetsarbetet kring skvadronen, byggnader, övningar och personal. Du ansvarar för utbildning av skvadronens personal i främst säkerhetsarbetet. C S2 ingår i insatsorganisationen, vid upprättande av Helikopterenheten inför insats skall C S2 kunna bemanna MSE (Mission Support Element) som säk-/underrättelseofficer. Helikopterenheten kan bli insatta såväl nationellt som internationellt.

Kvalifikationer

 • Officersexamen (OF1/OF2)
 • B-körkort

Meriterande:

 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Stor vikt läggs vid tidigare tjänstgöring i underrättelse- och säkerhetstjänstbefattning
 • Tidigare tjänstgöring vid Hkpflj, antingen i nationellt eller internationellt

Önskvärd någon eller flera av kompetenserna:

 • SWECCIS
 • IS UNDSÄK
 • HK1
 • KHS
 • SOK
 • Vana att arbeta i stab
 • Vana att genomföra säkerhetsprövning
 • GK

Personliga egenskaper
Du bör ha mycket god förmåga att arbeta självständigt och i grupp, samt planera, genomföra och slutföra projekt såväl ensam som i grupp. Du bör även ha mycket god förmåga till kritiskt och konstruktivt tänkande och att se saker och ting i ett vidare perspektiv. Som person bör du vara engagerad, noggrann, analytisk, pedagogisk, resultatinriktad, kreativ, öppen och social. Du bör ha en god initiativförmåga, vara flexibel och inneha förmåga att skapa och bibehålla förtroende hos andra. Det är viktigt att du fungerar väl under press samt ha en god fysik.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Grad: OF1/OF2
Arbetsort: Linköping
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

För upplysning om befattningen kontakta:
Kapten Stefan Thell, stabschef, tel. 072-188 82 91

Fackliga företrädare:
SACO, Anneli Helmersson
Försvarsförbundet, Helena Lemnell
Officersförbundet, Mats Häggström
Samtliga nås via växeln på 013-28 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-24. Din ansökan bör innehålla CV samt personligt brev (ange minst två referenser). De som kallas till intervju kommer även att få genomföra fysiska tester samt säkerhetsintervju.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 mars 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan