Sambandstekniker

Om tjänsten


Blekinge flygflottilj söker s
ambandstekniker till flygplatstroppen i Hagshult

Är du intresserad av ett mycket omväxlande arbete där du får möjlighet att arbeta med olika transmissionstekniska system? Har du erfarenhet av analoga och digitala system inom radioteknik, radarteknik och elkraft? Då kan denna tjänst vara något för dig.

Som tekniker inom samband och system är det vår uppgift att tillse att flygbasen i Hagshult fungerar för militär och civil verksamhet under alla årets dagar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer arbeta på flygplatstroppen i Hagshult med att säkerställa drift och underhåll inklusive felsökning och reparation av flygplatssystem.

Du säkerställer att den tekniska utrustningen fungerar och att de aktörer som nyttjar basen har tillgång till de system och den infrastruktur de behöver för att lösa sin uppgift.

Exempel på olika typer av system och uppgifter som vi arbetar med:

 • Tekniska utrustningar som finns runt en flygplats inklusive IT-system såsom flygtrafiksystem, meteorologisystem, radarsystem, strömförsörjningssystem, m.m.
 • Drift och underhåll av datanätverk och servrar
 • Transmissionsresurser så som fiber och kopparnät med tillhörande utrustningar
 • Medverkan vid materiel- och systemutbyggnader
 • Uppföljning av teknisk dokumentation

Krav

 • Godkänd gymnasieutbildning med inriktning mot el/tele/data eller motsvarande.
 • B-körkort

Meriterande

 • Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som arbetsgivaren bedömer likvärdiga
 • Erfarenhet av arbete inom el-, tele- och datakommunikation

Personliga egenskaper: 
Vi söker dig med personliga egenskaper som präglas av noggrannhet och ett högt säkerhetstänk.

Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som befattningen ställer krav på god samarbets- och prioriteringsförmåga.

Hagshults flygplats är en av flygvapnets övningsbaser. Detta innebär att du har många externa kontakter vilket ställer höga krav på ett professionellt, flexibelt samt serviceinriktat sätt.

Tjänsten bedrivs delvis ute under hela året vilket ställer krav på god fysisk kondition. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.                     

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Helgarbete, kvällstjänstgöring och beredskap förekommer. Utbildning och övningar genomförs regelbundet vilket medför att resor i tjänsten och tjänstgöring på annan ort förekommer.

Vill du veta mer om tjänsten
Kontakta gärna Marcus Gårdesten 070-593 45 83, för frågor om befattningen, eller Fredrik Olausson 070-291 18 66, för frågor om flygbasen, arbetsplatsen, etc. 

Fackliga företrädare:
Hans Bergvall, OFR/O, tel. 070 -949 06 08, Peter Bohnsack, OFR/S, tel. 070-857 40 06, Jan-Anders Nilsson, SEKO, tel. 073-422 23 40 

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-10. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Blekinge flygflottilj utbildar tre krigsförband; två stridsflygdivisioner med Jas 39 Gripen och ett basförband. Stridsflygdivisionerna utgör en viktig del i att skydda Sveriges luftrum, vilket kallas incidentberedskap. Basförbandet är det största krigsförbandet som innehåller allt som behövs för att få Gripenplanen i luften. Det handlar bland annat om underhåll av flygmaskinerna, skydd av basen, logistik och drift av flygplatsen. På flottiljen utbildas även flygvapnets enda jägarförband, flygbasjägarna. Deras uppgift är bland annat att inhämta information genom spaning och att skydda luftstridskrafternas personal och fordon.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 mars 2023
 • Plats: Värnamo, Jönköpings län, Sverige
 • Förband: Blekinge flygflottilj – F 17
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan