Taktikofficer sökes till 2.Helikopterskvadron

Om tjänsten

Är du intresserad av en tjänst vid Försvarsmaktens största helikopterskvadron? Vill du vara en  viktig del av Sveriges helikopterförmåga vid krig och kris? Nu har vi en plats för dig – andra helikopterskvadron och S3/5 rekryterar en taktikofficer.

Som taktikofficer tjänstgör du vid skvadronens sektion för genomförande och planering. Sektionen planerar och genomför skvadronens verksamhet på både lång och kort sikt.
Som taktikofficer kommer du att arbeta med verksamhets- och uppdragsplanering för de flyguppdrag och övriga uppgifter som åligger skvadronen, samt ledning och genomförande av dessa. Dessutom arbetar du med att vidmakthålla och utveckla personalens och förbandets krigsduglighet. Du är en viktig del för utvecklingen av sektionen och krigsförbandet.

Arbetsuppgifter

 • Verksamhetsplanera uppgifter ställda till skvadronen
 • Stödja uppdragsplanering och uppföljning vid flyguppdrag
 • Beredd leda planerad verksamhet
 • Planera och genomföra verksamhet för att vidmakthålla/utveckla skvadronens krigsduglighet
 • Beredskapstjänstgöring

Kvalifikationer

 • Officersexamen (OF1/OF2)
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av flygverksamhet
 • MSE-tjänstgöring i FV
 • Erfarenhet av stabstjänstgöring
 • Militärt förarbevis och tyngre körkortsbehörighet
 • Erfarenhet som instruktör
 • SUSA/FUSA

Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan planera och leda planeringsarbetet framåt i en given uppgift. I detta ingår att du ska vara lösningsorienterad och flexibel för att komma framåt i arbetet. Du ska även ha god samarbets- och social förmåga då flera enheter och individer kan beröras av uppgifterna. Eftersom tjänsten också innebär att utbilda personal så ser vi gärna att du kan ta människor på ett bra sätt och se deras olika behov och förutsättningar.
Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper. Vi ser även gärna sökande från andra försvarsgrenar.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger förekommer. Tjänsten är placerad på Försvarsmaktens Helikopterflottilj i Linköping, tjänsteresor förekommer. Tjänstenivån är OF1/OF2. Tjänsten omfattas av internationell tjänstgöringsskyldighet och krigsplacering. Före tillträde av tjänsten krävs godkänd registerkontroll. Tillträde efter överenskommelse.

Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.
Välkommen med din ansökan senast den 12/4 2023. Den ska innehålla CV samt personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten samt att tre referenser ska bifogas.

Upplysningar om tjänsten ges av:
Sektionschef S3, Kapten Andreas Pantesjö 0733-925679
Stabschef, Kapten Stefan Thell 072-188 82 91

Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Helena Lemnell
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson
Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Andra helikopterskvadron
Förbandet är en av Försvarsmaktens Helikopterflottiljs fyra helikopterskvadroner. Skvadronen har en markoperativ inriktning, vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst armén med lufttransporter av personal och materiel för att öka markförbandens rörlighet. Skvadronen har även i uppgift att understödja polisens insatsenheter med lufttransporter. Dessutom stödjer vi civila myndigheter med bland annat brandsläckning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap dygnet runt, året runt.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt.

Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer.

Att vi verkar över hela Sverige, bredden på uppgifterna och flottiljens storlek med över 950 anställda ger en variation i arbetet och möjligheter till personlig utveckling. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), där vi också ansvarar för Malmens flygplats och Linköpings garnison, med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge).

Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/hkpflj

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 mars 2023
 • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-12

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan