Utbildningschef

Om tjänsten

 

Befattningen erbjuder
Vill du arbeta på en kreativ arbetsplats där du får utvecklas, ta ansvar och få variation i din arbetsdag, då är detta något för dig. Förutom att få möjligheten att vara med och utveckla de två nordligaste hemvärnsbataljonerna så får du vara med på återetableringen av Försvarsmakten i Kiruna.

 

Om enheten

Lapplandsjägargruppen (LJG) är en utbildningsgrupp inom Norra militärregionen med placeringsort Kiruna och en mindre del i Kalix. Lapplandsjägargruppens främsta uppgift är att utbilda två hemvärnsbataljoner och har även uppgiften att stödja frivilligverksamheten i Norra och Östra Norrbotten. Vid LJG arbetar idag 22 anställda.

 

Om tjänsten

Lapplandsjägargruppen söker en chef som leder utbildningssektionen och ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av den övnings- och utbildningsverksamhet som 10. och 11.hvbat årligen genomför samt stöd till frivilliga försvarsorganisationer.  Samverkan sker i första hand med 10. och 11. HV-bat samt frivilliga försvarsorganisationer (FFO)  i området .

 

Du kommer att ingå i ett arbetslag där du kommer att utbilda och leda verksamhet inom alla förmågor från planering av verksamhet till skjutningar med skarp ammunition(SUSA-FUSA).

 

Kvalifikationer

 • OF 2-3
 • Datorvana med god kunskap i Microsofts applikationer
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • B-körkort (manuell växellåda)

 

Meriterande

 • Vana att administrera egen personal i PRIO
 • Erfarenhet av andra motsvarande utbildningsroller
 • Har vana av arbete i Försvarsmaktens dokument- och ärendehanteringssystem

 

Personliga egenskaper

Du som ser till service i första hand, känner stort personligt ansvar och vill arbeta självgående och prestigelöst kommer att hitta rätt hos oss. Om du vidare har hög förmåga att hantera flera olika uppgifter samtidigt, stundtals under hög tidspress, samt uppskattar samarbete så tror vi att du kommer att trivas.

 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Försvarsmakten värdesätter de kvalitéer som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika bakgrund och livserfarenhet. Tre timmars friskvårdstid per vecka samt flextids- och semesteravtal följer med anställningen. Resor inom landet och egen region förekommer. Stöd till andra utbildningsgrupper kan förekomma under anställningstiden. Arbetsuppgifter kan förändras över tid.

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning (militär befattning), inleds med sex månaders provanställning.
 • Arbetsort: Kiruna
 • Tjänsteresor förekommer
 • Arbetstider: dag- kväll och helg
 • Omfattning: heltid.
 • Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens lönestruktur

Datum för tillträde tidigast 2023-09-01 eller enligt överenskommelse. En anställning innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning i enlighet med 3 kap. i Säkerhetsskyddslagen.

 

För upplysningar om tjänsten och information om rekryteringsprocessen kontakta:

C Lapplandsjägargruppen                                              Dean Walldén 0980-76500

Utbildningschef                                                              Kristofer Hellström 0980-765 01

 

Fackliga representanter, vilka nås via Försvarsmaktens växel 010 – 284 70 00:

OFR/O: Malin Scharffenberg Kahlke

OFR/S: Annelie Forshage

SEKO: Susanne Thunberg

 

Välkommen med din ansökan innehållande CV och ansökningsbrev senast 2023-08-01. Vi vill att du i din ansökan motiverar varför du anser dig vara lämplig för befattningen

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norra militärregionen (MR N) ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen.

Regionen består av en stab och fem utbildningsgrupper. Verksamheten finns från Kiruna i norr till Härnösand i söder. Vid MR N finns sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 mars 2023
 • Plats: Kiruna, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norra Militärregionen - MR N
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-08-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan