K 3 söker rekryteringssofficer till regementsstaben

Om tjänsten

 

Befattningen erbjuder

Vill du bidra till att få fram de bäst lämpade officerarna som leder Försvarsmaktens verksamhet framåt? Vill du bli en del av en engagerad HR-avdelning på K 3 i Karlsborg? K 3 vision är Sveriges främsta soldater - organiserade, tränade och insatsberedda – du kan bli en del av detta. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och som rekryteringsofficer ges du goda möjligheter till kompetensutveckling liksom stort eget ansvar genom att leda K 3 i en försvarsgemensam process framåt.

Befattningen är OR7.

 

Om avdelningen

HR-avdelningen (G1) på regementsstaben bedriver ett brett arbete inom ramen för HR-relaterade frågor. Avdelningen stödjer regementschef och arbetar konsultativt gentemot chefer. Avdelningen består av nio medarbetare, fördelat på generalister och specialister samt HR-chef och Stf HR-chef.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som rekryteringsofficer vid G1 K 3 är du ansvarig för hela processen kopplat till Grundläggande Officersutbildning (GOU). GOU omfattar utbildningarna SOU, AROU, ROU samt OP. Du sammanhåller alla delar från ansökan till examen. Likaså stödjer du chefer på regementet i att fånga intresset hos soldater och värnpliktiga för att läsa vidare till yrkesofficer. I rollen ingår besök på skolor där K 3 har elever samt uppföljning vid övningar där elever medverkar. Du planerar också för framtida elevvolymer till respektive skola utifrån från K 3 och Försvarsmaktens behov. Det är rekryteringsofficer på G1 som är sammanhållande för regementets representation vid examen på

skolorna. Som rekryteringsofficer på G1 kommer du ha en koordinerande roll, där kontakt med bland annat HKV, HRC och chefer på regementet är en naturlig del av din arbetsdag.

 

KRAV

Kvalifikationer

 • Specialistofficersexamen
 • Goda kunskaper i att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God datorvana och god förmåga att hantera Officeprogrammen
 • God administrativ förmåga
 • B-körkort

 

Personliga egenskaper

I tjänsten som rekryteringsofficer på G1 arbetar du en hel del i processer, därför är det av vikt att du har god förmåga att arbeta strukturerat. För att trivas i rollen tror vi också att du värdesätter samarbete med kollegor, samtidigt som du har förmåga att driva processer mer självständigt framåt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE

 • Erfarenhet av stabsarbete

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som kan inledas med 6 månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Karlsborg

Tillträdesdatum: Snarast, enligt överenskommelse

 

För upplysningar om befattningen kontakta:

Therése Janderberg, stf HR-chef G1

0505 45 10 00, therese.janderberg@mil.se

 

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00, louise.arnholm@mil.se

 

Fackliga företrädare:

OFR/O, Tomas Ullfjord

0505 45 10 00

 

SACO, Annelee Karlström

0505 45 10 00

 

OFR/S, Mikael Ekelund

0505 45 10 00

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-07. Din ansökan ska innehålla intyg på efterfrågad utbildning, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 mars 2023
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan