Värnpliktskonsulent

Om tjänsten

I 21: Från fjäll till hav, för försvaret av Nedre Norrland

Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår söker en värpliktskonsulent till regementsstaben

Den 16 januari 2022 återetablerades Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår, I 21. Ett nytt regemente, men med månghundraåriga traditioner i såväl Västernorrland som Jämtland.

Vi är ett regemente, men med verksamhet på två orter. I både Sollefteå och Östersund utbildar vi värnpliktiga soldater för tjänstgöring i det nya moderna infanteriet under vår stolta devis ”Från fjäll till hav, för försvaret av nedre Norrland”.

 

Under de kommande åren kommer verksamheten att öka successivt i såväl Sollefteå som Östersund och vi söker därför kontinuerligt nya medarbetare som vill vara med om att bygga det nya infanteriregementet i nedre Norrland.

 

Vi söker dig som är flexibel, ser lösningar i stället för problem och vill vara en del i något större. Din arbetsort kommer att vara Sollefteå och tjänstresor kommer att genomföras till Östersund och andra orter.

Om enheten
I rollen som Värnpliktskonsulent kommer du att arbeta på HR-avdelningen som är en del av Regementsstaben. Regementsstaben består av både militära och civila medarbetare och ansvarar för samordning, ledning och uppföljning av Västernorrlandsregemente med Jämtlands fältjägarkårverksamhet.Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer i rollen som värnpliktskonsulent att arbeta med stöd till den värnpliktige som genomför grundutbildning kopplat till rättigheter, skyldigheter och förmåner. En stor del av arbetet som värnpliktskonsulent görs i nära samarbete med utbildningsbefäl, soldathem, pastor, försvarshälsan och värnpliktshandläggare.

Tillsammans arbetar ni kring stöd för de värnpliktiga med hälsofrämjande arbete samt med insatser för att förebygga ohälsa.

Du kommer att genomföra utbildnings- och informationsinsatser i försäkrings- samhälls-, regions- och personrelaterade frågor. Vidare kommer du att stödja de värnpliktiga i rehabiliteringsprocesser samt ingå i en krisstödsgrupp.


KRAV
Kvalifikationer
-Utbildad socionom eller motsvarande utbildningsbakgrund som arbetsgivaren finner likvärdig

-Minst tre års dokumenterad väl vitsordad relevant och aktuell arbetslivserfarenhet

-B-körkort, manuell växel


Personliga egenskaper

Du är strukturerad, engagerad och tar ansvar. Du har förmågan att bygga och bibehålla förtroendefulla relationer.

 

För att trivas i tjänsten ska du ha lätt för att möta människor och ha ett kurativt förhållningssätt. Dessutom ska du känna dig bekväm med att tala inför och leda grupper.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.MERITERANDE
 
-Genomförd grundutbildning (GU) med värnplikt eller godkänd grundläggande militär utbildning (GMU) på minst tre månader inom Försvarsmakten

-Erfarenhet av att arbeta med unga människor

-Erfarenhet av konsultativt arbete

-God pedagogisk förmåga samt erfarenhet av att utbilda

- Erfarenhet av krishantering


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).Övrigt
Anställningsform:

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning Individuell lönesättning tillämpas Befattningen är civil

Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Sollefteå med arbetsresor till Östersund
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse


För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:
HR-chef Helén Almroth, 0730-824 728

Fackliga företrädare:
I 21 OFR/O, Patrik Eriksson, tel. 072-557 33 37

OF Bothnia, of-bothnia@mil.se

SEKO, Martin Sivertsson, tel. 070-629 06 51

I 21 – SACO HR-generalist Gretel Bill, 070-201 39 15


Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03 -31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Försvarsmakten ska växa och nu behöver vi dig i vårt lag. Riksdagen har fattat beslut om att återetablera sex nya förband, där Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår (I 21) är ett av dem. Förbandet kommer att ha verksamhet på två orter, Sollefteå och Östersund, och bland annat ansvara för att utbilda och vidmakthålla två skyttebataljoner och en militärbas. I 19 stödjer etableringen och nu ska vi anställa personal till I 21.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 mars 2023
  • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
  • Förband: Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår – I 21
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan