Webbredaktör till MUST

Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Som webbredaktör på MUST är din centrala uppgift att tillsammans med MUST kommunikatör säkerställa en fungerande kommunikation såväl internt som externt. Det är viktigt för oss att våra medarbetare får rätt information via rätt kanaler. Inriktningen mot webb innebär att du fokuserar på Försvarsmaktens och MUSTs digitala informationskanaler, intranätet (Emilia) med MUSTs egen portal Elena samt MUSTs sidor på forsvarsmakten.se. Som medarbetare i MUSTs stab kommer du även att arbeta med generella ärenden inom staben såsom viss ärendehantering samt planering och genomförande av gemensamma samlingar och aktiviteter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som webbredaktör erbjuds du möjlighet att forma arbetet med MUSTs kommunikation. Du kommer att utveckla och samordna kommunikationen till MUSTs medarbetare och hur MUST presenterar sig och sin information såväl internt i Försvarsmakten som ut mot allmänheten. Du kommer att arbeta nära Försvarsmaktens kommunikationsavdelning.

Du kommer att vara huvudredaktör för MUSTs intranät och delaktig i att samordna och driva redaktörsarbetet på MUST. Du kommer även att sammanställa enklare nyhetsbrev och nyheter till intranätet. Vidare kommer du att utgöra ett kommunikativt stöd inom projekt som drivs inom MUST. Vi ser gärna att du trivs med att självständigt ta fram, analysera, bearbeta och publicera texter och bilder för samtliga tillgängliga kanaler. Då rollen är ny finns det stora möjligheter att tillsammans med MUST kommunikatör forma arbetets innehåll och rutiner.

Kvalifikationer

 • Relevant utbildning inom kommunikation eller motsvarande
 • Erfarenhet av arbete med webbinnehåll
 • Kunskap om och erfarenhet av webbpubliceringsverktyg
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, både i tal och skrift
 • Erfarenhet av bildhanteringsverktyg
 • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten

Meriterande

 • Kunskaper om infografik samt erfarenhet av podd- och videoproduktion/rörlig bild för webb
 • Tidigare erfarenhet från informations-/kommunikationsarbete inom Försvarsmaktens högkvarter

Personliga egenskaper
Som person är du lösningsorienterad och har öga för både helhet och detaljer. Du har mycket god samarbetsförmåga och är bra på att skapa relationer och bygga förtroende. Du trivs med att arbeta i team och att stötta andra i din närhet. Du ska självständigt kunna arbeta med och utveckla vår kommunikation. Du beskriver dig själv som kreativ, initiativrik, operativ och ansvarstagande.

Övrigt
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast efter överenskommelse. Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Stf Stabschef MUST Mikael Carleson, kan nås via växeln 08-788 75 00.

För upplysningar om befattningen eller rekryteringsprocessen maila
hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”webbredaktör” i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Roger Ericsson för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S, vilka nås via 08-788 75 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-03-26. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 10 mars 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan