Instruktörsförstärkning till GU-kompanierna på Göta trängregemente T 2

Om tjänsten

OM ENHETEN

Trängbataljonen tillhör förbandet Göta trängregemente T 2. Du kommer tjänstgöra som instruktör på någon av plutonerna på grundutbildningskompanierna. 

ARBETSUPPGIFTER 

Som instruktör ingår du i ett befälslag på en pluton tillsammans med plutonchef, ställföreträdande chef och instruktörer. Dina arbetsuppgifter kommer vara att stödja befälslaget med planering och genomförande av utbildningar och övningar. Du kan även få uppgift att enskilt planera och genomföra utbildningspass för värnpliktiga.

KVALIFIKATIONER

 • Genomförd grundläggande militär utbildning med godkänt resultat
 • Fullt frisk och uppfyller kraven i FM FysS Nivå 2
 • B-körkort
 • Genomförd grupp- eller plutonsbefälsutbildning 

MERITERANDE 

 • Militära förarbevis (lastbil, lätt personterrängbil mm)
 • Genomförd värnplikt på T 2 

PERSONLIGA EGENSKAPER 

Du har lätt för att arbeta i ett lag men kan också arbeta självständigt. Du är initiativrik och ansvarstagande och sätter plutonens mål främst. Du är ordningssam, noggrann och strukturerad i ditt arbete.

ÖVRIGT

Nivå: OR 1-5

Anställningsform: Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning som gruppbefäl, soldater och sjömän. Detta innebär en anställning under 1 år som instruktörsförstärkning på GU därefter fortsätter anställningen som tidvis (GSS/T) under 8 år. Anställningen startar med en provanställning på 6 månader.

Arbetsort: Skövde

Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.

Tillträde: Sommaren 2023 

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN

Maila till T2-rekrytering@mil.se

FACKLIGA REPRESENTANTER

OFR/O Martin Zetterman
OFR/S Helena Astanius
Seko Lola Ahlgren
SACO Ulf Granlöf

De fackliga representanterna nås via växeln, 0500- 46 50 00

Vi vill att din ansökan innehåller ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV. Bifoga även underlag från genomförd militär grundutbildning alternativt ange att din grundutbildning pågår. Anställningen påbörjas enligt överenskommelse i augusti 2023.

Välkommen med din ansökan senast den 16 april 2023.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Förbandets motto är: Logistik- vårt ansvar
Göta Trängregemente tillhör armén och är det enda förbandet i hela Försvarsmakten som enbart jobbar med logistik. Logistik är ett samlingsbegrepp för förnödenhetsförsörjning, teknisk tjänst, transporttjänst och försvarsmedicin. Det innebär att regementet ser till att de stridande förbanden får det stöd de behöver för att lösa sina uppgifter, exempelvis mat, vatten, ammunition och drivmedel. Med våra sjukvårdsförmågor tar vi hand om de skadade och med våra transportförmågor ser vi till att förbanden kommer till rätt plats vid rätt tidpunkt.

Göta Trängregemente utbildar, utvecklar och leder logistikförband. Förband som är omedelbart användbara vid insatser, såväl nationella som internationella.
Vid Göta Trängregemente finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola, som utbildar logistikofficerare för hela Försvarsmakten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 mars 2023
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Göta Trängregemente – T 2
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan