Sektionschef inom IT

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Om verksamheten

Ledningsstödsenheten är en del av FMTIS och vi söker efter en sektionschef för att stärka vårt viktiga och kompetenta team med placering i Bålsta. Du kommer arbeta nära dina kollegor i en prestigelös miljö med god gemenskap och möjlighet till personlig utveckling.

Ledningsstödsenheten (LSE) stödjer i huvudsak ledningar och staber på militärstrategisk-, operativ- och taktisk nivå men även Försvarsmakten som helhet och garnisonsknutna organisationsenheter. Stödet genomförs på ett sådant sätt att de olika staberna och ledningarna kan verka med sina ledningsstödssystem dygnet runt, året om.

Vi välkomnar även personer utan tidigare erfarenhet av Försvarsmakten att söka till oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du leder och fördelar arbetet inom din sektion med stöd av avdelningschefen samt övriga sektionschefer. Du har ansvar för personal samt för dennes individuella utveckling och genomför bland annat medarbetarsamtal, schemaläggning och utbildningsplanering.  Sektionen är i en expansiv fas med en kommande omsättning av IT-system samt stort behov att rekrytera personal. Du kommer att vara med i avdelningens ledningsgrupp där vi tillsammans planerar vår verksamhet och driver utvecklingen framåt i syfte att nå våra målsättningar.

 I övrigt sedvanliga arbetsuppgifter för en första linjens chef så som att:

 • företräda, leda och utveckla personal och verksamhet
 • svara för planering, kvalitetssäkring och uppföljning av produktion
 • implementera verksamhetsstyrning och verksamhetsmål
 • ansvara för arbetsmiljö och säkerhetsfrågor
 • samverka med andra förband och myndigheter inom totalförsvaret

Kvalifikationer

 • Erfarenhet att leda personal med inriktning IT antingen som chef eller gruppledare
 • Generell förståelse för IT-system
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • Körkort B.

 Personliga egenskaper

Vi söker dig som är prestigelös, hjälpsam, har god analytisk förmåga och strävar efter att arbeta med hög kvalitet. Du kan ta egna initiativ och är ansvarskännande. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Du kan leda personal på ett positivt sätt och är lyhörd inför din personal. Du ska ha ett glatt humör, inspirerar och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder:

 

 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
 • Flexibel arbetstid.
 • Semesterdagar efter ålder. 28 dagar under 31 år, därefter 31 dagar och efter 40 år får man 35 dagar.
 • Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Övrigt

Placeringsort Bålsta.

Resor i tjänsten förekommer.

Befattningen är en civil, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Stf avdelningschef Bo Johansson tfn 018-280300 eller Avdelningschef Jenny Nordberg tfn 018-280301.

Fackliga kontaktpersoner:

OFR/S            Martin Sparr

SACO             Pär Lohman  

SEKO             Matz Felix

OFR/O           Martin Strömquist

Samtliga nås via växeln 019-393500

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-10

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 mars 2023
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär/Civil
 • Sista ansökningsdag:2023-04-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan