Logistikofficer Sjukhusbataljon

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Som Logistikofficer vid Sjukhusbataljon (Sjhbat) ansvarar du för och leder bataljonens yttre logistik. Den yttre logistiken omfattar förnödenhetsförsörjning samt transporter. Förnödenhetsförsörjning av en sjukhusbataljon innebär samtliga klasser men också läkemedel och blod. Bataljonen skall kunna både hämta och ta emot förnödenheter, vilket innebär transportplanering och transportledning. Samarbetar nära med bataljonkvartermästaren, vilken är den som ansvarar för inre logistik. Inom bataljonstaben finns det logistikrådgivare och stabsassistenter för stöd i administration, genomförande samt planeringsarbete.

Om enheten
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat).

På Sjukhusbataljonen finns det en bataljonsledning, två sjukhuskompanier och ett traumakompani. Personalkategorierna som finns på enheten är medicinalpersonal, officerare, specialistofficerare, soldater och värnpliktiga. Bataljonen producerar och verkar som Försvarsmaktens operativa fältsjukhusförband. Det innefattar insatsförmåga såväl nationellt som internationellt med betoning på ledning, logistik och sjukvård. Dessutom genomför förbandet värnpliktsutbildning.   

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Planering och genomförande av materielunderhåll
 • Planering och genomförande av transporttjänst
 • Planering och genomförande av förnödenhetsförsöjning
 • Beställningar i befintliga stödsystem

Kvalifikationer

 • Officersexamen
 • Lägst utnämnd nivå OR6
 • Tidigare befattningar inom arbetsområde Logistik i FM
 • B-körkort

Meriterande kvalifikationer

 •  PRIO-utbildning Lager och Teknisk tjänst

Personliga egenskaper
Tjänsten som logistikofficer kräver ansvar, bra ordningssinne, flexibilitet och resultat. Vi söker dig som stimuleras av utmaningar, har hög arbetskapacitet, en förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp och skapa goda relationer. Vi värdesätter ett prestigelöst förhållningssätt och förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar och uppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Typ av anställning: Tillsvidare

Nivå: OR6

Arbetsort: Göteborg

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

Resor och kväll/helgtjänstgöring förekommer i tjänsten.

Upplysningar om befattningen
Önskar du upplysningar om befattningen kan du skicka ett mejl till Sjukhusbataljonens funktionsbrevlåda: fomedc-sjhbat@mil.se.

Information om rekryteringsprocessen
Önskar du information och har frågor om rekryteringsprocessen kan du skicka ett mejl till Sjukhusbataljonens funktionsbrevlåda: fomedc-sjhbat@mil.se.

Fackliga företrädare
OFGBG-FömedC (ofgbg-fomedc@mil.se)
Försvarsförbundet-F7 (forsvarsforbundet-f7@mil.se)
SACOSTYR-FömedC (sacostyr-fomedc@mil.se)
SEKO-Försvar-Göteborg (seko-forsvar-goteborg@mil.se)

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-03-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum (FömedC) är Försvarsmaktens centrum för funktionen försvarsmedicin, beläget i Göteborg. FömedC består av en ledning med stab, Försvarsmakten stridsskola för försvarsmedicin (FSS), Funktionsenheten (FunkE) och Sjukhusbataljonen (Sjhbat). Vid centrumet finns legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och värnpliktiga. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 mars 2023
 • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Försvarsmedicincentrum – FömedC
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan