K 3 söker utbildningsadjutant till 31. Jägarbataljonen

Om tjänsten

Om enheten
31. jägarbataljonen är ett arméförband med hög tillgänglighet och förmåga att utföra kvalificerade stridsinsatser. Förbandet utgör en understödjande verksamdel till Försvarsmaktens Specialförband (FMSF). Bataljonen är ett stående förband med hög tillgänglighet som är tränat för insatser med kort om tid till förberedelser. Förbandet löser uppgifter i hela konfliktskalan, såväl inom Sveriges gränser som i resterande delar av världen. Som anställd vid bataljonen skall du vara beredd att genomföra internationell tjänst då detta är ett naturligt inslag i vår verksamhet.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att vara placerad vid Livskvadronen som en av skvadronens två utbildningsadjutanter och ingå i skvadronsledningen. Arbetet som utbildningsadjutant på grundutbildningsskvadronen är omväxlande och tidvis i högt tempo, detta då du ansvarar för det administrativa arbetet med skvadronens värnpliktiga. I arbetsuppgifterna ingår bland annat resebokningar, utbetalning av tillägg, skiftplanering och tidsredovisning. Din uppgift är att utgöra ett administrativt stöd för skvadronsledningen samt att du förväntas arbeta aktivt med förslag för att utveckla verksamheten.

 

Krav för tjänsten

 • Godkänd säkerhetsprövning
 • B-körkort (Manuell växellåda)
 • Goda IT-kunskaper i Officepaketet
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Minst 3-årig gymnasial examen

 

Meriterande kvalifikationer

 • Militärgrundutbildning genomförd, exempelvis: GMU, FSU, BFU eller värnplikt
 • Militär erfarenhet som anställd soldat
 • Erfarenhet av att arbeta administrativt
 • Erfarenhet av att arbeta som utbildningsadjutant
 • Erfarenhet av arbete i SAP/PRIO

 

Personliga egenskaper
Arbetet kräver att du är stresstålig, noggrann och har en förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Vidare har du ett gott ordningssinne samt en vilja att lära och utvecklas. Som person är du social och serviceinriktad då arbetet innebär att du samverkar dagligen med bland annat befäl, värnpliktiga och andra intressenter inom garnisonen.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


ÖVRIGT
Anställningsform: Civil
Arbetsort: Karlsborg
Tillträdesdatum: Tidigast fr.o.m. 2023-08-07 eller enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad:
Heltid, tillsvidare
Provanställning om 6 månader tillämpas vid nyanställning inom Försvarsmakten.


ANSÖKAN
Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-05.


Din ansökan ska innehålla:
Din ansökan ska innehålla CV (med kontaktuppgifter till referenser), kopior på utbildningsbevis, ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt vitsord/betyg från tidigare tjänstgöring.


För information om rekryteringsprocessen och tjänsten kontakta:
Personalsektionen vid 31.Jägarbataljonen: K3-31bat-rekrytering@mil alternativt personalgeneralist Erica Olovson tfn 0505-45 16 46.


Fackliga företrädare:
OFR/O, Eva Härnqvist

OFR/S, Mikael Ekelund

SACO, Annelee Karlström

SEKO

Samtliga nås via FM-växel: 0505 45 10 00

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 mars 2023
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer – K 3
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-05-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan