Webbredaktör till Försvarsstabens kommunikationsavdelning

Om tjänsten

Webbredaktör till Försvarsstabens kommunikationsavdelning  

Har du erfarenhet av digital kommunikation och har arbetat med att producera och publicera i digitala kanaler för ett större företag, organisation eller myndighet? Är du initiativrik och vill vara med och utveckla kommunikationen i en spännande och händelserik miljö, växa i din yrkesroll och samtidigt göra skillnad för andra? Försvarsstabens kommunikationsavdelning söker en ny webbredaktör – välkommen med din ansökan!

Om Försvarsstabens kommunikationsavdelning:

Försvarsvarsstabens kommunikationsavdelning leder och inriktar Försvarsmaktens kommunikation för att nå militärstrategiska mål. Avdelningen består av omkring 40 civila och militära medarbetare och ansvarar bland annat för kommunikationsplanering, projektledning av aktiviteter, myndighetens varumärkesarbete samt kriskommunikation. Vi har också ett övergripande ansvar för Försvarsmaktens centrala kommunikationskanaler och för kontakter med media och allmänhet.

I samband med insatser och övningar planerar och stöder kommunikationsavdelningen den övergripande kommunikationen och vi stöder även Försvarsmaktens kommunikatörer som är placerade vid organisationsenheter och förband runt om i landet.

Nu söker vi en ny webbredaktör som ska ingå i kommunikationsavdelningens redaktion med placering vid Högkvarteret i Stockholm.

Arbetsuppgifter:

Som webbredaktör på Försvarsstabens kommunikationsavdelning arbetar du för att ge besökarna på webbplatsen bästa möjliga användarupplevelse. Du arbetar med både intern- och externkommunikation. En stor del av rollen innebär att producera och publicera innehåll till våra externa kanaler men underhåll och utveckling ingår också i arbetet. Du är en viktig kugge såväl i samarbetet med andra kommunikatörer över hela landet som i ditt team på den centrala kommunikationsavdelningen. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Producera och publicera material till myndighetens digitala kanaler.
 • Förvalta, underhålla och utveckla webbplatsen.
 • Stödja myndighetens externa och interna kommunikationsinsatser, exempelvis vid event och digitala pressträffar.
 • Delta i myndighetens kriskommunikationsarbete.
 • Ingå i kommunikationsavdelningens beredskapsorganisation.  

Kvalifikationer:

 • Högskoleutbildning inom journalistik och/eller kommunikation, eller annan utbildning/erfarenhet som myndigheten bedömer vara likvärdig
 • Erfarenhet av kommunikation i digitala kanaler och sociala medier.
 • Väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Grundläggande kunskaper i Adobe Photoshop och Adobe Acrobat.  

Meriterande:  

 • Erfarenhet av kommunikation från myndighet, offentlig verksamhet eller annan större organisation.
 • Erfarenhet av Optimizely/Episerver
 • Erfarenhet av att arbeta med tillgänglighetsfrågor.
 • Erfarenhet av film och annat rörligt material.  

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse  

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass, vilket innebär att du behöver vara svensk medborgare. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställningen medföljer en skyldighet att krigsplaceras samt att eventuellt genomgå kombattantutbildning.


För upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen kontakta:
Therese Fagerstedt, Presschef, therese.fagerstedt@mil.se eller via växel 08-788 75 00.


Fackliga företrädare, nås via växel: 08-788 75 00:
OFR/O HKV, Arne Nilsson
Saco HKV, Camilla Robertsson
SEKO HKV, Lise-Lotte Larsson
Försvarsförbundet, OFR/S HKV, Kjell Tetzlaff


Sista ansökningsdag: 
Välkommen med din ansökan senast 2023-04-02. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
-----------------------------------------------------
Information om det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren och generaldirektören. Högkvarteret har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs från 2023-01-01 av försvarsstaben, operationsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, samt Högkvarterets stabsavdelning och fristående enheter för tillsyn.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 mars 2023
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan