Kurschef NATO Operationssynkronisering

Om tjänsten

Befattningen erbjuder
Att självständigt utveckla och genomföra kurser och seminarium inom Operationssynkronisering baserat på NATOs metodik. Som kurschef kommer du att representera både Sverige och Swedint i internationella sammanhang och få ett brett nätverk inom framför allt NATO kommandostruktur på operativ nivå, huvudsakligen inom J5 och J35.

Om enheten
NATO & EU sektionen vid SWEDINT utvecklar och genomför kurser på operativ nivå med fokus på operationsplanering och operationsynkronisering för stabspersonal i Sverige,  EU och NATO staber. På förfrågan stöttar vi även andra utbildningsverksamheter inom operationsplanering, t.ex leder mobila internationella utbildningsteam. Enheten består av 5 personer och arbetar huvudsakligen i en internationell miljö där resor är en naturlig del av arbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Att leda och vidareutveckla Swedint Joint Synchronistion Course i samarbete med utländska konsulter och ämnesexperter samt delta i kvalitetssäkring av kurser enligt NATO standard.


KRAV
Kvalifikationer
 •  Flytande engelska i tal och skrift STANAG 3,3,3,3
 •  Officer nivå OF-3


Personliga egenskaper

För att lyckas i befattningen behöver du ha integritet och vara självgående samt vara genuint intresserad av att vidareutveckla ett unikt kurspaket som Sverige är ensamma om att erbjuda inom NATO. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och motivation.


MERITERANDE 
 •  Stabsbefattningar i Sverige och helst även i EU eller NATO.
 • Prognos mot FHS HOP
 • Erfarenhet av pedagogisk verksamhet eller utbildningFör att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Kungsängen
Tillträdesdatum: Snarast

Kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma. För upplysningar om befattningen kontakta:
Övlt Jonas Schiller mail: jonas.schiller@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Elin Holmström-Borén mail: elin.holmstrom@mil.se

Fackliga representanter: 

OFR/O: Livgardet Stefan Morin
SEKO: Thomas Klasson 
SACO: Johan Gillemyr
OFR/S Kenneth Hartikainen

Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-01. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 mars 2023
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-05-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan