Upplands flygflottilj, F 16 söker miljöhandläggare

Om tjänstenBefattningen erbjuder

Befattningen innebär en bred, spännande och viktig roll som miljöhandläggare där du arbetar både med F 16 samt Uppsala garnisons verksamhet. Ingen dag kommer att vara den andra lik och du hanterar både mer omfattande projekt så som tillståndsprocesser parallellt med inkommande frågor och uppgifter som till exempel bullerklagomål eller miljöbedömningar.  Du är en del av infrasektionen och har en nära kollega som likt dig är miljöhandläggare. Sektionen har ett högt driv framåt i sina viktiga uppgifter där medlemmarna stöttar varandra, har roligt på jobbet och levererar goda resultat. Kan förekomma resor till andra orter några gåner per år.

Om enheten

Garnisonsavdelningen, GarnA, består av ungefär 35 befattningar. GarnA är en av fyra avdelningar inom F16 Logistikenhet. Inom GarnA finns fyra sektioner och du kommer att tillhöra infrasektionen. Avdelningens uppgift är att upprätthålla garnisonens gemensamma resurser.  Detta sker på infrasektionen genom planering och funktionsledning av infra på garnisonsnivå och genom att utöva stöd till chefen F 16 inom infra, energiförsörjning och miljöfrågor.

I rollen som miljöhandläggare stödjer du verksamheten med specialistkompetens inom miljö- och hälsoskyddsområdet kopplat till tillståndspliktig, anmälningspliktig och annan miljöfarlig verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet innebär handläggning av ärenden inom miljöbalkens område, både kopplat till miljö- och hälsoskyddsfrågor. Detta innebär till exempel övningsplanering, samverkan med tillsynsmyndigheten och andra intressenter, utredningar samt föredragningar för chefen F 16. Som handläggare arbetar du med förbandets egenkontroll, miljöbedömningar, riskanalyser, uppföljning av verksamheten samt utvecklar och håller i miljöutbildningar.


KRAV
Kvalifikationer
 •  Akademisk examen (180 hp/120 p) med miljöinriktning, naturvetenskap, miljöjuridisk eller motsvarande högskoleutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 •  Goda kunskaper i miljölagstiftningen
 •  Mycket goda kunskaper i svenska
 •  God datavana
 •  B-körkort


Personliga egenskaper

Du är en engagerad medarbetare som är strukturerad, prestigelös och duktig på att uttrycka dig i tal och skrift. Du är nyfiken, vill utvecklas och är inte rädd för att ta dig an utmaningar och ovana situationer. Du är van och bra på att prioritera och genomföra dina arbetsuppgifter med ett stort eget ansvarstagande och levererar resultat med hög kvalitet. Du behöver vara en lagspelare som gillar att arbeta tillsammans med andra och att ha stora kontaktytor. I din roll kommer du att hantera uppgifter som gör att det krävs att du är en säkerhetsmedveten person med ett högt sekretesstänkande.  

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.MERITERANDE
 
 •  Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom miljöarbete
 •  Erfarenhet av att delge din miljökunskap för andra
 • Erfarenhet av arbete med tillståndsprövning, förorenad mark, projektledning eller tillsyn
 • Tidigare erfarenhet av arbete i Försvarsmakten, företrädesvis inom miljöområdet.


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).Övrigt
Anställningsform
: Tillsvidareanställning, provanställning 6 mån kan komma att tillämpas
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Uppsala
Tillträdesdatum: Snarast enligt överenskommelse.


För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef Infrasektionen, Anna Wilson
tfn: 073-448 85 81

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist, Amanda Rahlén
mejl: f16-a1-adm@mil.se


Fackliga företrädare:
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-27.  Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 mars 2023
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Upplands flygflottilj - F 16
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-03-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan