Kvartermästare till 73.Transportflygskvadronen

Om tjänsten

Transportflygskvadronen vid F7 söker en Kvartermästare.   

Om enheten 

Förbandets uppgift är att tillhandahålla taktisk flygtransportförmåga till övriga Försvarsmakten. Detta gör vi med hjälp av flygplanet TP-84 (C-130 Hercules). Förbandet löser sin huvuduppgift över tiden och året om och är en mycket efterfrågad resurs, vilket präglar förbandet och dess vilja att alltid lösa tilldelade uppgifter. 


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten som kvartermästare på skvadronen är väldigt varierande inom området logistik. Du ingår i ledningsplatssektionen som ansvarar för skvadronens logistik, samband/IT och expeditionstjänst. 

Exempel på arbetsuppgifter är att du ansvarar för att vår materiel har rätt underhållsstatus och god tillgänglighet, logistikplanering samt upprättande och drift av stabsplats vid övning och insats samt beställningar av olika typer av materiel, inventering, m.m.

Arbetet som kvartermästare ställer stora krav på att kunna verka som en självgående kvartermästare inom funktionen och en lagspelare mot övriga skvadronen.

Kvalifikationer

 • Specialist- eller officersexamen
 • B-körkort (manuell växellåda)

Meriterande kvalifikationer

 • Logistikutbildning
 • Tidigare tjänstgöring som kvartermästare
 • Erfarenhet av logistik vid insats
 • Militärt förarbevis tyngre behörighet (C/CE)
 • Förarbevis truck, hjullastare, teleskoplastare
 • Kunskap i materieluppföljningssystem PRIO och LIFT
 • Farligt gods-utbildning väg och flyg (ADR, HFFG, IATA)

 

Personliga egenskaper
Du måste kunna arbeta strukturerat och självständigt under varierande fysiska och psykiska förhållanden. Du är en problemlösare med god analytisk förmåga. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Nivå: OR 6-7 alternativt OF 1-2
Typ av anställning: 100 %, tillsvidare. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, internationell arbetsskyldighet, delta i utbildning, övningar och insatser.
Arbetsort: Såtenäs
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning

Urval och intervjuer: Urval sker efterhand.

Upplysningar om tjänsten lämnas av
Kn Martin Sellberg chef ledningsplatssektion.
0702437996

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet,
SEKO,
SACO,
Officersförbundet, 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 mars 2023
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-05-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan