Servertekniker till FMTIS Ledningsstödsenheten i Uppsala

Om tjänsten

 

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt.

Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Servertekniker till FMTIS Ledningsstödsenheten i Uppsala

FMTIS Ledningsstödsenheten Uppsala har som huvuduppgift att ansvara för drift och underhåll av ledningsstödsystem i samtliga beredskapsnivåer både nationellt och internationellt. Enheten stödjer Högkvarteret, Flygstaben, Luftstridsskolan, Försvarsmaktens underrättelse och säkerhetscentrum, HR-centrum, Försvarsmaktens logistik och Militärhögskolan Karlberg. Enheten leds från Stockholm och är geografiskt fördelat på flera orter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Till vår servergrupp i Uppsala söker vi nu två servertekniker med viss erfarenhet av serverdrift och virtualisering. Vi arbetar främst med Microsoft Windows Server och VMware och vill därför att du har en viss vana av de produkterna.

Hos oss kommer du att arbeta med bland annat installationer, felsökning och uppgraderingar samt till viss del förvaltning av IT-system. Många av uppgifterna sker i form av samarbete mellan grupper, organisationer och myndigheter. Du kommer även att förväntas delta i arbetet med designfrågor och produktval när det kommer till omsättningar, uppgraderingar och utbyte av trasiga produkter.

Personliga egenskaper

Viktiga personliga egenskaper är att du kan verka självständigt, har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad, kvalitetsmedveten, snabbt kan växla tempo och har en god analytisk förmåga. Tempot är tidvis högt vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat under tidspress. Som person är du noggrann, initiativtagande, säkerhetsmedveten och ansvarskännande.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

· Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.

· Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.

· Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 – 35 semesterdagar beroende på din ålder.

· Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

Arbetsuppgifterna kräver stor flexibilitet, hög problemlösningsförmåga samt förmågan att prioritera. Arbetet ställer höga krav på förmåga till kommunikation och samverkan då arbetet har många kontaktytor, såväl interna som externa.

· Eftergymnasial utbildning mot IT eller kunskaper inhämtade under arbetslivet vilka arbetsgivaren kan bedöma som likvärdiga.

· Minst 1 års erfarenhet av Windows server drift, underhåll, konfiguration i driftmiljöer samt viss erfarenhet av administrativ automation med hjälp av PowerShell.

· Erfarenhet av arbete med serverhårdvara

· Goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift

· Körkortsbehörighet B

· Svenskt medborgarskap

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten

Meriterande

· Erfarenhet av ITIL

· Klientdeployment i Windowsmiljö.

· Erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som inte är anställd i Försvarsmakten. Arbetstid är normalt 07:30 - 16:30, måndag till fredag. Flextid tillämpas när så arbetet tillåter. Tjänstgöring på icke ordinarie tjänstetid kan förekomma. Tillträde och lön enligt överenskommelse.

Arbetsort Uppsala (Uppsala Garnison). Utbildning och tjänstgöring på annan kan ort förekomma.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Thomas Eriksson, tel. 018-19 62 96.

Kontaktperson HR:

Hanna Ottosson 019-39 35 00 (växel)

Fackliga företrädare:

OFR/O Johan Nestwall-Boo

OFR/S Martin Sparr

SACO Pär Loman

SEKO Matz Felix

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Sista ansökningsdag är 2023-04-13

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 15 mars 2023
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-04-13

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan