Driftledare Nätdriftsektionen Örebro

Om tjänsten

Driftledare
Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker personal för rollen Driftledare, till försvarsmaktens nätdriftavdelning med placering i Örebro.

Om enheten
FMTIS Driftenheten (DriftE) genomför driftövervakning samt underhåll och fjärravhjälpande åtgärder inom FM strategiska nät, vilket är en förutsättning för Försvarsmaktens ledningsförmåga i fred, kris och krig. Enheten har 300 anställda fördelade på sex avdelningar, varav nätdriftavdelningen (NOC) är en av dessa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten som driftledare vid Nätdriftavdelningen omfattar ett varierande arbete där du leder den löpande verksamheten, följer upp statistik och är ständigt uppdaterad och beredd att rapportera aktuell driftstatus. Du följer även upp och utreder större incidenter tillsammans med andra driftledare och sektionens ledningssystemofficerare.

Som driftledare får du en grundutbildning inom samtliga av Nätdriftavdelningens fördjupningsområden: Transmission, IP/Satkom och Radio/Sensor.

Tjänsten inkluderar kontinuerlig kompetensutveckling innefattande ett flertal interna och externa kurser och utbildningar. Tjänsten innebär att du kan  komma att tjänstgöra som vakthavande systemoperatör vilket innebär att tjänstgöring förekommer på oregelbundna arbetstider inklusive jour-, och beredskapstjänstgöring.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar.
Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer

 • Gymnasieutbildning med teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Kunskaper inom nätverksteknik såsom routrar, routingprotokoll, accesslistor, switchar.
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
 • B-körkort.

Meriterande
Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom driftledning av tekniska system och ärendehantering av stora driftverksamheter. Det är en stor fördel om du har kunskaper inom nätverksteknik, brandväggssystem, radar eller radiosystem. Om du dessutom har kunskap inom DNS och Linux är det positivt.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. För att trivas i rollen som driftledare är det en förutsättning att du har ett brinnande intresse för teknik i allmänhet och IT-drift i synnerhet.

Du har egenskap av att leda mindre projekt och att ta en ledande roll i nya situationer och arbetsuppgifter. Du kan tillgodogöra dig teknisk information och utbildning och du trivs med att skapa nya kontakter.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning  som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Örebro. Tjänstgöring på andra orter och tjänsteresor tillkommer.

Tillträde enligt överenskommelse, dock senast 2023-09-01

För upplysningar om befattningen kontakta:
Johan Backström, Chef Nätdriftsektionen Örebro, 019-6010369, johan.backstrom@mil.se

För information om anställningsvillkor kontakta:
Magnus Johansson, HR-generalist 019-393500 

Fackliga företrädare FMTIS:
SACO Mika Laitanen
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås genom växeln: 019-393500


Sista ansökningsdag:
2023-04-02

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 15 mars 2023
 • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan