Chef till Uppdragsstödstroppen (Mission Support Element) vid 75. Statsflygskvadronen Arlanda

Om tjänsten

Skvadronens verksamhet utgår från Arlanda flygplats med huvuduppgift att genomföra persontransport av statschefen och den högsta civila- och militära ledningen. Persontransporterna genomförs med en Gulfstream G-IV (TP 102C) samt en Gulfstream G550 (TP102D) till världens alla hörn. Statsflygskvadronen är en del av förbandet Skaraborgs flygflottilj F 7 samt utgör 75. Statsflygskvadron i krigsorganisationen med uppgift att vid behov genomföra strategiska flygtransporter. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som chef för Uppdragsstödstroppen/Mission Support Elemenet (MSE) har du ansvar för verksamheten och personalen inom troppen. Personalen du leder består av civila klarerare/uppdragsplanerare och underrättelsepersonal som tillsammans planerar och följer upp statsflygets alla flygningar. 

Krav/Kvalifikationer

 • Godkänd yrkesofficersexamen
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska
 • B-körkort, manuell växellåda
 • Svenskt medborgarskap

Meriterande

 • Tidigare chefserfarenhet
 • Tidigare erfarenhet från arbete inom MSE/Uppdragsplanering

Personliga egenskaper 

Som chef/ledare är du tydlig, engagerad, coachande och motiverande. Arbetsuppgifterna kräver att du är stresstålig, situationsanpassad och prestigelös samt innehar god samarbetsförmåga och social kompetens. 

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Militär befattning SO7

Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Arlanda, Stockholm
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och deltagande i krigsförbandets övningar.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta statsflygskvadronens stabschef Mj Klaes Karlsson 0730-70 26 01 klaes.karlsson@mil.se


Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 072 - 98 11 659

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-16. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 mars 2023
 • Plats: Sigtuna, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-16

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan