Soldater till Norrlands dragonregemente, K 4

Om tjänsten

 

K 4 i Arvidsjaur är ett litet regemente vilket innebär en närhet till allt, såväl inom verksamheten som mellan kollegor. K 4 utbildar, utvecklar och leder jägarförband med kvalificerad förmåga att verka på djupet av fiendens gruppering i en subarktisk miljö.

K 4 söker soldater med placering i Arvidsjaur, som vill vara med och skapa en organisation under återuppbyggnad. Lockas du av att arbeta med att skapa förutsättningar för förbandets verksamhet i fred, kris och krig? Då är det här något för dig. Tillsammans skapar vi förutsättningar för Sveriges försvar.

 

Sökbara befattningar:

Jägarsoldat

Du placeras i en jägargrupp på en av plutonerna vid den stående jägarskvadronen. Du ska självständigt kunna lösa spanings- och stridsuppgifter långt bakom motståndarens linjer, i alla väderleksförhållanden och de flesta terrängtyper. Flera befattningsinriktningar kommer att tillsättas utifrån den sökandes bakgrund och lämplighet.

 

• Förstärkningssoldat

Du placeras i stödplutonen på den stående jägarskvadronen. Du ska självständigt kunna lösa uppgifter inom ledning, transport eller underhåll, långt bakom motståndarens linjer, i alla väderleksförhållanden och de flesta terrängtyper. Flera befattningsinriktningar kommer att tillsättas utifrån den sökandes bakgrund och lämplighet.

 

Vaktsoldat

Du underställs vaktplutonen som löser förbandets behov av bevakning och skydd. Arbetet består till stor del av att bemanna IBSS (Insatsberedd skyddsstyrka) samt att öva och förbereda sig för uppgifter med nationellt fokus. Tjänsten består av skifttjänstgöring.

 

KRAV

Kvalifikationer

• Genomförd grundutbildning (GU) med godkända betyg från Försvarsmakten

• Godkända fysiska grundkrav för respektive befattning

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god social förmåga som kan arbeta i en grupp men även kunna agera självständigt i din befattning. Du har hög personlig mognad då tjänsten ställer stora krav på omdöme och integritet, för att kunna hantera ordinarie och uppkomna arbetsuppgifter. En förutsättning är att du har god attityd mot över- och underordnad personal. Att vara handlingskraftig, initiativrik och att kunna arbeta under fysisk och psykisk press är en förutsättning för att förbandet skall fungera. Tjänsten kräver hög flexibilitet eftersom övnings- och insatsmiljön ofta är dynamisk

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

MERITERANDE

• Genomförd grundutbildning (GU) med godkända betyg vid Norrlands jägarbataljon/Arméns Jägarbataljon alt. på förband med motsvarande verksamhet, inom de senaste 2 åren

• Körkort klass B (manuell växellåda)

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Anställningsform: Anställningen är en tidsbegränsad anställning som GSS/K som inleds med sex månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Arvidsjaur

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse, preliminärt från v.332

 

Inför anställning genomförs en anställningsprövning, innehållandes bland annat fysiska tester, registerkontroll, anställningsintervju och säkerhetssamtal vid en sammanhållen prövning i Arvidsjaur 12 till 14 maj 2023. Flertalet tjänster ska bemannas.

 

För upplysningar om befattningen kontakta:

För sökande mot jägar- och eller förstärkningssoldat: k4-njbat-1jskv@mil.se

För sökande mot vaktsoldat: Plutonchef ruben.strom@mil.se

 

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

k4-njbat-1jskv@mil.se

 

Fackliga företrädare:

Officersförbundet, OKND, Fredrik Johansson k4-oknd@mil.se

Ovan nås även via växeln: 0505-45 10 00

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-10.

 

Din ansökan skall innehålla:

• Rangordning vid intresse för flertalet befattningar

• CV

• Ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

• Intyg/betyg från GU och/eller annan militär tjänstgöring (för er som genomför GU nu bifogas preliminära intyg/betyg, erhålls av plutonchef).

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrlands dragonregemente är ett av Sveriges nya regementen, men med en lång och anrik historia. Förbandet kan agera och verka i alla Sveriges miljöer, där krigsförmågan i den subarktiska miljön är kärnan och specialiteten. Regementets huvudort är Arvidsjaur, vars ödemarksmiljöer och närhet till fjällen ger svåra och utmanande förhållanden för våra soldater att träna i. Läs mer på : www.forsvarsmakten.se/k4

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 mars 2023
  • Plats: Arvidsjaur, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrlands dragonregemente - K 4
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2023-04-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan