Teamledare Programkontor

Om tjänsten


Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Befattningen erbjuder

Som Teamledare för Programkontoret på Systemförvaltningsenhetens Avdelning PRIO blir du en av våra nyckelspelare i vårt arbete med uppgraderingen av Försvarsmaktens nuvarande SAP-lösning till S/4 HANA. I din roll kommer du arbeta i nära samverkan med programledaren, projektledarna och avdelningens ledningsgrupp.   

Tjänsten ställer krav på hög servicenivå, struktur, ett öppet förhållningssätt och en förmåga att utifrån verksamhetens målbild se möjligheter till förbättringar och bidra till att driva dessa.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:

 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid och tillgång till flera träningsanläggningar samt möjlighet till ersättning för startavgifter

Flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.

Om enheten

Systemförvaltningsenheten (SFE) förvaltar och utvecklar Försvarsmaktens IT-system. Vårt huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens drift och att dess information är säker, riktig och tillgänglig för att på så sätt bidra till Försvarsmaktens operativa förmåga.

Avdelning PRIO ansvarar för förvaltning och utveckling av Försvarsmaktens SAP-lösning (PRIO). Våra medarbetare står för hela kedjan från lösningsförslag till utveckling och driftsättning inom bland annat logistik, ekonomistyrning och HR. Vi arbetar även med andra och tredje linjens support inom flera delar av lösningen. Nu har vi påbörjat arbetet med att uppgradera PRIO till S/4HANA ett omfattande och komplex uppgift som vi valt att driva i ett sammanhållande program. Programmet kommer pågå fram till början av 2026. Inom avdelning PRIO är vi idag ca 130 medarbetare, både anställda och konsulter, och vi kommer fortsätta växa ytterligare.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du ansvarar för samordning av stödfunktionerna för kommunikation, metod, resurshantering, administrativt stöd, ekonomi m.m. Detta innebär att du säkerställer att programkontoret har rätt bemanning och levererar det stöd som behövs för att driva programmet. Du rapporterar till Programledaren.

 

KRAV

Kvalifikationer

 • Dokumenterad erfarenhet av rollen som teamledare eller projektledare och/eller likvärdig ledarerfarenhet
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Mycket god samarbetsförmåga
 • Mycket god förmåga att skapa struktur, ordning och reda

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad, strukturerad, målinriktad och vill driva uppgifter framåt. Du har lätt för att ta egna initiativ och är ansvarstagande och har en god förmåga att samarbeta och kommunicera.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

 • Erfarenhet av projektledning av större IT projekt
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten eller från annan statlig myndighet alternativt erfarenhet från annan större organisation.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse.

Sysselsättningsgrad: heltid

Anställningsform: tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas

Arbetsort: Enköping

I Försvarsmakten benämns befattningen Systemanalytiker.

För upplysningar om befattningen kontakta: Avdelningschef Marisol Lundeqvist på telefonnummer 076-610 75 79 eller Jimmy Sandgren 070-813 59 71

För upplysningar om rekryteringsprocessen kontakta: Karin Lind, HR-generalist  på 0171-158301

Fackliga företrädare:

SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-06. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 16 mars 2023
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-04-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan