Systemingenjör till Arméstaben

Om tjänsten

 

Vill du arbeta med planering av materiel i ”hjärtat av” Försvarsmaktens största försvarsgren armén? Är du en problemlösande, uppgiftsfokuserad och kommunikativ person som trivs med att ta eget ansvar? Är du nyfiken och vill utvecklas inom Försvarsmakten? Då kan rollen som Systemingenjör på TVK Mark i Arméstaben vara en befattning för dig. Välkommen med din ansökan!

Om enheten

Arméstaben är en egen organisationsenhet inom Försvarsmakten där Teknik- och Vidmakthållandekontor Mark (TVK Mark) ingår som en sektion i Stödavdelningen. TVK Mark ansvarar för materielunderhåll, materielnyttjande och materielunderhållsekonomi inom armén samt att säkerställa att materielen vidmakthålls i enlighet med systemmålsättningar.

TVK Mark består av 7st systemdetaljer med ansvarsområden för Luftvärn, Soldatburna vapen, Fältarbetsmateriel, Indirekt eld, CBRN, Hjulfordon och Stridsfordon, samt 3 detaljer som arbetar mer övergripande inom TVK-organisationen. En av dessa detaljer är staben som utgör ett chefsstöd samt ansvarar för övergripande uppgifter inom TVK Mark.

Befattningen erbjuder

Till detaljen TVK Stab har vi nu en ledig befattning som systemingenjör med inriktning mot resermateriel. Vi kan erbjuda dig ett utvecklande arbete tillsammans med ca 15 kompetenta och trevliga kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som Systemingenjör kommer du ansvara för den generella Förnödenhet/ materielförsörjningen till arméförbanden. Rätt materiel, i rätt tid, med rätt status och konfiguration på ett kostnadseffektivt sätt.

Du jobbar inom nedan huvudområden:

 • Inom Förnödenhetsförsörjningen ansvarar du för reservdelstillgångar och förbrukningsvaror till de tekniska systemen tillsammans med andra förband. Du ska samtidigt verka för utvecklingen inom denna funktion.
 • Inom materielunderhåll ansvarar Du för den generella reservdelstillgången och planering av densamma ofta i samarbete med Försvarets Materielverk i detta ingår uppföljning av materielen och bedömer behov av underhåll och underhållslösning. Du ska verka inom logistikutveckling inom Arméstaben och utveckla processer, arbetssätt och framtagande av systemhjälpmedel för att utveckla den tekniska tjänsten.
 • Inom vidmakthållande av de tekniska systemen, ska Du, med stöd av materielsystemledare (MSL) och tekniska produktföreträdare (TPF) för olika system, arbeta för en utvecklande organisation med tydliga effekthöjande åtgärder inom avtal, underhållskoncept, utbildningar, detta sker tillsammans med materielområdesansvarig (MOA) och Försvarets materielverk. (FMV)
 • Inom Avveckling verka som Point of Contact mot respektive Materielledare, MOA, Teknisk chef, för att optimera och vidmakthålla materielsystemens försörjningslösning samt lagerlösning.

KRAV

 Kvalifikationer

 • God kunskap om organisationerna Försvarsmakten samt Försvarets Materielverk
 • Erfarenhet med materiel, underhåll- och teknisk tjänst-frågor inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av reservdelar (RD), begränsat reparerbara reservdelar (BRE) samt Utbytesenheter (UE) och dess funktion i Försvarsmakten.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

Personliga egenskaper

Du som söker har mycket god samarbetsförmåga och är van att bygga och hantera många kontakter. Du är lyhörd, handlingskraftig och klarar av att arbeta under press. Rätt person är självständig, initiativrik och drivande. Du kan självständigt prioritera, planera och organisera ditt arbete.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 MERITERANDE

 • Erfarenhet inom Materielförsörjning/Förnödenhetsförsörjning samt avveckling inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av arbete i system PRIO och med BO-rapporter
 • Erfarenhet i FM/FMV stödsystem DITO
 • Erfarenhet inom ILS (Intergrated Logistic Support)
 • Erfarenhet av statlig upphandling, LoU/Lufs
 • God kännedom om grund –och förvaltningsdata samt masterdata inom FMV och Försvarsmakten
 • Kännedom om LCC, Life cykel cost

För upplysningar om befattningen kontakta:

Mj Daniel Liivrand, Chef Produktionsledningen,  telefon: 0500-464813, e-post: daniel.liivrand@mil.se

Fackliga företrädare 

OFR/O – Tomas Lahti alt Henrik Claeson

OFR/S – Clarence Arnstedt

Saco-S – Jan B Johansson

SEKO – Christian Hedberg

Samtliga nås via FM växel 0505-45 10 00.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare, inleds med sex månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsort: Arboga

Tillträde: Enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

Resor, främst inom Sverige men även utrikes ingår i tjänsten.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-24. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 mars 2023
 • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
 • Förband: Arméstaben
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2023-03-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan